Hlavní obsah

TEST: Under Armour. Čtyři trika, kde si vyberete. A design překvapí

Praha

Ačkoli je evropský, neřkuli český trh pro americkou firmu Under Armour velmi okrajovou záležitostí, začíná se běžecké vybavení UA výrazněji objevovat i u nás. Sortiment je více než obrovský, a tak jsme pro vás vybrali vychytávky různých druhů oděvních součástek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Netopýří muž a jeho kompresní triko od Under Armour (Alter Ego Compression)

Článek
Fotogalerie

Alter Ego Compression Shirt

Po šortkách z posledního testu je pro vás pro změnu připraveno něco z odívání horní poloviny těla. Jednou z domén firmy Under Armour je kompresní oblečení všeho druhu, do každého počasí, do všech teplot. Mezi ty letní patří i Alter Ego Compression Shirt.

Kdo by chtěl nosit jednobarevné tričko, když si může pořídit háv v barvách svého oblíbeného superhrdiny, že? A tak třeba černé triko s logem Batmana na hrudi a rukávu je jako stvořené pro běhající nerdy (nerd = úzce vymezený jedinec s problémy v sociální oblasti).

Směs elastanu a polyesteru vytváří přilnavou, příjemně kompresní vrstvu, kterou mnozí nadšenci označují za „druhou kůži". Já osobně jsem měl s kompresí zpočátku problém, nošení se zdálo být nepříjemné, ale po chvilce jsem si tričko docela zvykl a na konci tréninku naopak ocenil některé jeho vlastnosti.

Je jasné, že u elastických, kompresních věcí vám při běhání nebude nikde nic plandat, nikde nic překážet. Triko vždy a za všech okolností udržuje svůj tvar a díky tomu, že se od vaší kůže nehne ani na milimetr, odvádí velmi dobře pot. Hladké švy navíc přispívají k dobrému komfortu nošení. Použitá technologie HeatGear způsobí, že tričko dobře funguje při vedrech ‒ a znatelně lépe chladí než ostatní trika.

Musím říci, že s černým trikem a logem Netopýřího muže jsem na svou vyvolenou patřičně zapůsobil. Po druhém tréninku už ale brblala něco v tom smyslu, že ji použitá anti-odor technologie moc netankuje a ať to okamžitě hodím do prádla, jinak že se k ní nesmím přiblížit ani na tři kroky. Je zkrátka poněkud senzitivnější. To já mám v technologický pokrok větší důvěru a klidně bych tričko (na rozdíl od jiných funkčních) ještě alespoň týden používal. No, ale trenérky se holt musí poslouchat...

PLUSY
vytříbený design
výborně ochlazuje
velmi malá hmotnost
MÍNUSY
někomu může být nepříjemný kompresní efekt
CENA
kolem 1100 korun

Triko Under Armour Raid Short Sleeve T-Shirt

Z nekompresního soudku pochází náš druhý testovaný model. Je dostupný v několika barvách, my zvolili světle modrou se svítivě žlutým švem. Z pohledu materiálů či použitých technologií jsou si vlastně oba modely dosti podobné. I toto triko dobře padne na tělo, nedrží se jej však jako kompresní klíště. Pouze se podél něj příjemně vine.

Díky provedení je triko lehké, rychleschnoucí a velmi prodyšné. Celá záda, ramena a podpaží tvoří meshové (dírkaté, síťované) panely pro lepší odvětrávání. Také zde najdeme 4-Way Stretch, tedy elasticitu ve všech směrech. Dále i zvýšenou odolnost proti množení mikrobů, a tudíž šíření zápachu a technologii HeatGear ochlazující při nepříjemných vedrech.

Jak už je dobrým zvykem téměř u všech výrobků firmy UA, je triko vybaveno také reflexními prvky. Vzadu nahoře najdete oválnou odrazku s názvem výrobce, vpředu na levé straně hrudě klasické logo UA v reflexním provedení.

Triko se hodí na cvičení i na běžné nošení. Dobře barevně i jinak doplňuje například kompresní šortky Under Armour Heatgear Armourvent Compression Shorts.

PLUSY
chladivý efekt
dobré větrání
pohodlné
CENA
kolem 800 korun

Under Armour Pánské Kompresní Tričko HeatGear - Ironman

Chcete se cítit jako super hrdina? Tak vám postačí další triko z kolekce Under Armour. Design, který je nepřehlédnutelný a pro postavy, které mají nacvičeno, jistě výrobek, který obepne jejich vysportované tělo.

Jako v předchozích případech i zde je použita technologie, která má zabránit růstu bakterií, které způsobují zápach. Navíc systém UPF chrání pokožku před přímým slunečním zářením.

Materiál, ze kterého je „Železný muž" vyroben, pruží do všech čtyř stran, což je důležité pro rovnoměrné obepnutí pokožky. Navíc i zde jsou použity hladké švy.

PLUSY
dokonale přilne k tělu
příjemný na tělo
atraktivní design
MÍNUSY
vyšší cena (1690 Kč)

Under Armour Pánské HeatGear Dlouhý Rukáv Kompresní Triko

Další do řady kompresních trik. Tentokrát s dlouhým rukávem, které je vyrobeno se systémem pro odvod potu, který má udržovat sportovce stále v suchu. Ale nečekejte, že poběžíte hodinu a sundáte suché triko, to prostě už z fyzikálních zákonů nejde.

Černé kompresní tričko s dlouhým rukávem vás stáhne a při sportu zajistí správné prokrvení svalů. I proto výrobky této firmy využívají sportovci ve více odvětvích. Nevyjímaje hokejisty, boxery, běžce, vodáky, judisty, golfisty.

PLUSY
velká přilnavost k tělu
nemusí se pokaždé prát
CENA
990 Kč

Také jsme testovali:

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články