Hlavní obsah

Vedro, problém s dechem, přesto se stal rekordmanem v plné polní

Praha

Klobouk dolů, tohle už není pro každého. Hasič se zapsal do Guinessovy knihy rekordů. A pořádně se u toho zapotil. Uběhl v plné polní jednu míli - 1609 metrů za 6 minut a 45 sekund. Vedro, problém s dechem. Na sobě „protipožární náklad,“ který měl přes 11 kilo plus zátěže na nohou. Nic z toho ho nezastavilo. Poručík Brendan Corcoran přesvědčivě překonal předchozí rekord. Ten byl 7:58.

Foto: Twitter GuinnessWorldRecord

Poručík Brendan Corcoran při svém rekordním běhu na jednu míli.

Článek

Závod, který se konal Ridgewoodu v New Jersey, dostal svého hrdinu. "Věděl jsem, že to mohu zaběhnout. Bylo to opravdu těžké, vše vás obejme a nemáte moc prostoru k dýchání. Byla to ale velká výzva," citoval northjersey.com sedmatřicetiletého profesionálního hasiče.

Tvrdá práce, tvrdý chlap, který běhá už od dětství. V sedmi letech běžel závod na deset kilometrů se svým strýcem Gregem. Od té doby poznal půlmaratóny, maratóny, triatlon i Ironmana. Absolvoval i jeden půlmaratón v plné hasičské výbavě a vytvořil světový rekord 1.48:24.

"Začnu pomaleji, budu přidávat a doufat, že na konci to nakopnu," popisoval ještě před závodem strategii Corcoran.

Po 11. září 2001 přišla změna

Velká změna v jeho životě nastala v roce 2001, kdy pracoval jako osobní trenér a žil v Hobokenu. Jenže po tragédii 11. září si uvědomil, že chce udělat více pro své okolí. Stal se dobrovolným hasičem, on učitel, poté hasič na plný úvazek.

"Je to opravdu dobrý hasič," říká Jim Van Goor, jeho náčelník, který má devětadvacet let zkušeností. "Všichni ho respektuje, a to je velmi dobře. On je vášnivý, ochotný jít nad rámec povinností. Vezme si to za své a jde do toho."

Pomáhá hasičům s rakovinou

Běhat v hasičské výstroji začal před rokem, doufal, že hasiči budou více na očích. Svým přístupem získává i finance pro neziskovou organizaci, která podporuje hasiče s rakovinou.

Teď se zapíše do knihy, která patří jen vyvoleným. Těm, kteří jsou nejlepší. Guinessova kniha světových rekordů slaví v tomto roce 60. výročí své existence. Je v ní na 40 000 rekordních zápisů. Ve svém posledním vydání a distribuci byla rozeslána do 100 zemí ve 20 jazycích.

Chtěli byste zkusit takovou výzvu?
Ano
45,4 %
Ne
54,6 %
Celkem hlasovalo 713 čtenářů.

Reklama

Související témata: