Hlavní obsah

Slavia - Slovácko 1:3Zoufalá Slavia doma schytala výprask, Škoda na trofej pro nejlepšího střelce neměl nárok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Došek 0 : 1
55. Trávník 0 : 2
69. Valenta 0 : 3
88. Bílek 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Výpraskem před domácím publikem se fotbalisté Slavie rozloučili s finišujícím ročníkem nejvyšší fotbalové soutěže. A o náplasti v podobě trofeje pro nejlepších střelce, o níž bojoval Milan Škoda na dálku s útočníkem Sparty Davidem Lafatou, nemohlo být řeči už vůbec, neboť spoluhráči nechali domácí devatenáctigólovou hvězdu totálně ve štychu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalista Slavie Jiří Bílek (vlevo) v souboji s Michalem Trávníkem ze Slovácka v posledním kole Synot ligy..

Článek

Pražané sice měli snahu od první minuty hledat na hrotu kanonýra Škodu, jenže kloudnou šanci mu připravit nedokázali, přesné přihrávky do brejku či dobré střelecké pozice se útočník domácích nedočkal. Domácí totiž při snaze o rozehrávku kupili chybu na chybu, až příliš často ztráceli míč ve středu pole a kombinace se jim nedařila.

Hosté naopak udeřili prakticky z prvního nebezpečného výpadu, když Trávníkův centr z pravé strany trknul do sítě nechytatelně Došek - 0:1. V dalších minutách pak hosté velmi pozorně bránili, střelce Škodu při standardních situacích zdvojovali a nedopřáli mu prostor.

Srovnat tudíž mohla Slavia po Pitákově přímém kopu z hranice velkého vápna, jenže balón o milimetry minul břevno hostující branky. A kdyby po centru Rady z pravé strany zcela neobsazený Košút hlavou z malého vápna mířil přesně, mohlo být Pražanům tuze zle. Ideálně naservírovaný balón však usměrnil vysoko, a tak Slavia žila v naději.

Po obrátce pak v ofenzivě krátce zvýšila obrátky a držela míč, jenže kloudnou šanci si opět nevypracovala. A dostala těžký direkt, když po Doškově přihrávce Trávník vypálil přes obránce přesně k tyči, tudíž Slovácko vedlo už o dvě branky.

Zoufalství domácích však nebralo konce. Totálně rozhozenou obranu mohli hosté ztrestat po výpadu Hlúpika, jenže jeho přihrávka na ideálně postavenou dvojici Trávník-Došek byla nepřesná. Slovácko se tak třetí trefy dočkalo až o pár minut později po lahůdkové trefě Valenty, jehož přímý kop v 69. minutě se otřel o břevno a zapadl do branky.

Pražané v samém závěru dokázali korigovat, když Bílek po rohovém kopu míč do sítě dopravil, nicméně jen korigoval děsivý výsledek. Slovácko po pěti zápasech bez vítězství ukončilo sezónu tříbodovým ziskem a oplatilo Slavii porážku z úvodního kola soutěže.

Slavia Praha-1. FC Slovácko 1:3 (0:1).
Branky: 88. Bílek - 17. Došek, 55. Trávník, 69. Valenta. Rozhodčí: Nenadál - Kotík, Jiřík. ŽK: Piták - Kalouda. Kuncl. Diváci: 3180.
Slavia: Berkovec - Mikula (76. Diop), Kodr, Bílek, Dostál - Piták, Deli - V. Vukadinovič, Kenija (58. Červenka), Zmrhal - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Diviš (82. Civič), Trávník, Kalouda (53. Havlík), Valenta, Hlúpik (74. Kerbr) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice