Hlavní obsah

Brankářská ikona Realu balí kufry. Příchod De Gey je na spadnutí, píší ve Španělsku

Bohatou kariéru si přál ukončit v Královském klubu, kde strávil celý život. Přání se ale Ikeru Casillasovi zřejmě nesplní. Podle španělské televizní stanice TVE je odchod bývalého nejlepšího brankáře planety z Realu Madrid na spadnutí.

Foto: Profimedia.cz

Adiós, jako by říkal Iker Casillas gestem směrem k fanouškům Realu Madrid po utkání s Getafe.

Článek

O jeho konci v Realu se spekuluje už dlouho. Čtyřiatřicetiletý gólman má sice na San Bernabéu kontrakt až do června 2017, jenže ten patrně nedodrží. Fanoušci Bílého baletu mu v loňské sezóně vyčítali kolísavé výkony. Mistr světa z roku 2010 a dvojnásobný evropský šampión, který s Realem slavil třikrát vítězství v Lize mistrů, se v sezóně dopouštěl chyb a nejen příznivcům klubu došla trpělivost.

Vedení Realu se s Casillasem už podle všeho domluvilo na zásadních bodech rozvázání smlouvy. Real je místo své dlouholeté ikony připraven podepsat Davida De Geu, brankářskou jedničku Manchesteru United.

Pro Casillase by byl odchod ze slavného San Bernabéu, kde působí nepřetržitě od roku 1999, hodně těžký. V Bílém baletu prožil celý svůj hráčský život, dovedl ho pětkrát k triumfu v Primera División. Ani jeho současní spoluhráči si zatím něco takového nedokážou představit.

Carvajal si jeho odchod nedokáže představit

"Ani já, ani nikdo jiný si nedovede představit, že by Iker oblékal jiný dres než Realu Madrid," řekl ve čtvrtek obránce Bílého baletu Dani Carvajal v tréninkovém táboře španělské reprezentace, která se připravuje na večerní přátelský duel s Kostarikou.

Real chce angažovat na post gólmanské jedničky De Geu, který by nabídce prezidenta Florentina Péreze asi jen těžko odolal.

Casillas si přál v klubu setrvat, jenže neshody na San Barnabéu a plánované téměř okamžité začlenění De Gey do týmu ho podle televizní stanice donutily pozměnit svá dosavadní rozhodnutí. Kde bude v příští sezóně chytat, zatím Casillas jasno nemá. O zajímavé nabídky však jistě nebude mít nouzi.

Reklama