Hlavní obsah

TEST: Běžecké šortky Reebok One Series 2-in-1 ‒ pohodlí a vkus

Praha

Sérii uživatelských testů běžeckých šortek rozšiřujeme o další značku a model. Na řadu přichází Reebok se svými „dva v jednom“. Nikoli dva muži v jednom spodním prádle, ale za jednu cenu dostanete vlastně šortky hned dvoje. Měly by být příjemné v letních parnech. Ale hlavně ‒ měly by dobře vypadat! Jak je to ve skutečnosti, jsme testovali na několika stech kilometrech.

Foto: reebok.cz

Reebok One Serines 2-in-1 Short. Dobře fungují, dobře vypadají.

Článek
Fotogalerie

Šortky Reebok One jsem si vybral pro sérii tří běhů do Prahy, Karlových Varů a Ústí nad Labem a následných půlmaratónů (Třikrát Kralupy - start - cíl pro dobrou věc). Vsadil jsem na jejich univerzálnost a široké možnosti použití, stejně jako na slibované pohodlí. Jejich černá barva zároveň vhodně korespondovala s mým ďábelským běžeckým outlookem.

Nejprve s ale pojďme podívat, co slibuje výrobce. Je tam lehounký ventilovaný svršek společně s elastickými vnitřními šortkami poskytujícími lehkou kompresi a stabilitu. Zkrátka pohodlí pro maximální soustředění na výkon, ničím neomezovaný pohyb. Mohu potvrdit, tak to skutečně je. Pro běh do vzdáleností několika desítek kilometrů není potřeba žádných úprav, budete-li se ale chystat na 166km úprk, raději (stejně jako já) přejděte k dalším bezpečnostním opatřením a pohodlné šortky doplňte také důkladným namazáním choulostivých partií. Pomněte, že nejnebezpečnějším zvířetem pro běžce je vlk a každé, byť sebelepší běžecké vybavení má v kombinaci s potem a prachem cest své limity.

Reebok One 2-in-1 jsou složeny ze dvou vrstev, které drží pohromadě pouze horní lem. Lemem probíhá široká, lehká stahovací šňůrka. Svrchní vrstvu kalhot tvoří ultralehká neelastická černá tkanina, kterou doplňuje široký pruh elastické textilie mezi nohama. Na bocích jsou laserem řezané perforace umožňující lepší cirkulaci vzduchu. Oba boky zdobí reflexní prvky ‒ z jedné strany odrazkový proužek, z druhé reflexní logo výrobce.

Co mne u běžeckých výrobků Reebok značně baví, je nadstandardní velikost a dobrá přístupnost kapes. Jako jeden z mála zde výrobce pochopil, že miniaturní kapsička na jeden klíč od domu modernímu běžci prostě nestačí. Zvláště vezmeme-li v potaz neustále rostoucí rozměry chytrých telefonů. Tedy, ne že by se do kapsy testovaných šortek vešlo pádlo zvíci třeba Samsungu S5, její velikost je přesto nadstandardní. Kdyby se tam ale vešlo, běh s telefonem plácajícím vás neustále do stehen by vás ale stejně netěšil.

Vnitřní šortky jsou celé z jemného, hebkého elastického materiálu. Budete se v něm cítit jako v bavlnce až do doby, kdy to už nebude z fyzikálně-chemického pohledu možné. Maratón by v nich měl být tedy v pohodě. Než se do něj ale ve svém novém vybavení pustíte, raději vše předem vyzkoušejte.

Kalhoty jsou vybaveny technologií PlayIce. Tkanina absorbuje pot a teplo a pomáhá tak udržovat běžcovu kůži suchou a v tepelném pohodlí. Lehká komprese dodává stabilitu a oporu nejvíce namáhaným svalům. V šortkách lze běhat v širokém teplotním spektru. Ke své spokojenosti jsem vyzkoušel jak teploty pod 10° C, tak nad 30° C.

PLUSY
vysoká míra pohodlí
univerzálnost použití
nadstandardně velká kapsa na zip
netradiční design
MÍNUSY
neexistence více barevných variant (kromě testované kombinace je na trhu ještě modro/černá varianta)
CENA
kolem 1000 korun

Testovali jsme také:

Reklama