Hlavní obsah

Kvitová se kvůli nemoci odhlásila z wimbledonské generálky

Aktualizováno

Petra Kvitová se kvůli nemoci odhlásila z turnaje v Eastbourne, který pro ni měl být jedinou přípravou na trávě před obhajobou titulu ve Wimbledonu. Česká tenistka to dnes oznámila na tiskové konferenci s tím, že doufá, že do startu londýnského grandslamu bude v pořádku. Slavný turnaj v All England Clubu, který vyhrála loni a také v roce 2011, začne za týden.

Foto: Henry Browne, Reuters

Petra Kvitová mluví k novinářům v Eastbourne.

Článek

"Necítila jsem se dobře, už když jsem sem dorazila minulý čtvrtek. Bolí mě v krku. Musím zůstat v posteli, pít čaj a odpočívat," řekla Kvitová novinářům a doplnila, že nemusí brát antibiotika. "Doufám, že na Wimbledon budu v pořádku. Zůstanu tady v Eastbourne a pak se pomalu přesunu do Londýna," dodala pětadvacetiletá Češka, jež má hrát první zápas v All England Clubu v úterý.

Právě před prvním wimbledonským triumfem se Kvitové dařilo i v Eastbourne. Probojovala se až do finále, v němž podlehla Francouzce Marion Bartoliové. Naopak loni turnaj nedohrála. Před čtvrtfinále ze soutěže odstoupila kvůli svalovým problémům.

"Samozřejmě jsem tu chtěla odehrát nějaké zápasy, ale nemělo smysl, abych tu nastoupila a pak nebyla fit pro Wimbledon. Mohla bych být ještě nemocnější, než jsem teď," poznamenala Kvitová, jež byla v Eastbourne přihlášena i do čtyřhry společně s Dánkou Caroline Wozniackou, druhou nasazenou hráčkou dvouhry. "Tak to prostě je. Vím ale, že ne všichni hrají před Wimbledonem zápasy. Nejsem jediná," řekla.

Světová dvojka měla v Eastbourne plnit roli nejvýše nasazené hráčky. Kvitová hrála zápas naposledy před třemi týdny na Roland Garros, kde vypadla v osmifinále se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou.

Reklama

Související témata: