Hlavní obsah

Čech zařídí Arsenalu 12 až 15 bodů navíc, předpovídá legenda Chelsea Terry

Přestup gólmana Petra Čecha z Chelsea do Arsenalu se zdá být stále reálnější. Kanonýři mají za něj zaplatit londýnskému konkurentovi podle informací z anglických médií částku kolem 10 miliónů liber a podle slov dlouholetého spoluhráče ze Stamford Bridge Johna Terryho by Arsenal vynaložených peněz rozhodně nelitoval.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech v posledním zápase za Chelsea.

Článek

Šlo by podle jeho slov o excelentní posilu. „Mluví se o tom, že se Petr Čech upíše Arsenalu. Pokud ho získají, určitě je hodně posílí. Zachránil by jim v sezóně nějakých dvanáct až patnáct bodů navíc," cituje Terryho server talkSPORT.

Arsenal má mít pro Čecha připraven plat 100 000 liber týdně, což je zhruba v intencích aktuálního příjmu v Chelsea. Ještě lepší peníze mu slibuje francouzský Paris St. Germain, ale český gólman, jehož na Stamford Bridge vytlačil z pozice jedničky Thibaut Courtois, nejspíš dá přednost setrvání v Londýně.

Petr bude hodně chybět

„Petr se v uplynulé sezóně zachoval neuvěřitelně profesionálně. Když přijdete o místo v sestavě, musí to být velmi těžké akceptovat. Jenže jakmile se dostal na hřiště, byl znovu výjimečný," pokračoval ve chvále Terry.

Pokud by budoucnost dala jeho slovům za pravdu a Arsenal díky jeho angažování získal navíc dvanáct až patnáct bodů, brali by Gunners při stejném průběhu Premier League, jaký měla v uplynulé sezóně, nejspíš titul právě na úkor Chelsea.

„Petr za tu poslední sezónu zaslouží velký kredit. Samozřejmě rozumíme tomu, že chce být tam, kde bude chytat, ale nikdo ho nechce vidět klub opouštět. Budeme ho velice postrádat, naopak svého příštího zaměstnavatele velmi posílí," dodal Terry.

Reklama

Související témata: