Hlavní obsah

Chile - Uruguay 1:0Pověsti simulantů a slečinek se fotbalisté jen tak nezbaví. Své o tom ví už i Cavani

Santiago

Ne zrovna lichotivou pověst mají mezi ostatními sportovci i širokou veřejností fotbalisté. Říká se o nich, že jsou to slečinky a simulanti. A dokud se budou odehrávat podobné incidenty jako ve čtvrtfinále Copa América mezi Uruguayí a Chile, jen tak se fotbalistům očistit své jméno nepodaří. Gonzalo Jara vyprovokoval Edinsona Cavaniho, který za následnou reakci dostal druhou žlutou a červenou kartu. Chile zvítězilo 1:0.

Co předcházelo reakci Edinsona Cavaniho?

 
Článek

Sestřih utkání Chile - Uruguay

Výsledek úvodního čtvrtfinále jihoamerického šampionátu pořádně ovlivnilo nesportovní chování Jary. Ten se krátce po hodině hry zezadu přikradl k hvězdě Uruguaye a Paris Saint-Germain Edinsonovi Cavanimu a osahával mu zadní partie. Nikdo by asi neočekával, že Cavani něco podobného přejde bez povšimnutí. Na to ale provokatér Jara čekal, a jakmile se Cavaniho ruka zvedla, upadl na zem.

Když se sudí Sandro Ricci otočil, uviděl už jen chilského fotbalistu, který si na chleba vydělává v bundesligové Mohuči, jak sedí na zemi. Na popud svého asistenta ukázal Cavanimu žlutou kartu. A jelikož si pařížský útočník už jednu žlutou vykoledoval v úvodním poločase, ukázal mu Ricci i červenou. Marně se mu snažil Cavani vysvětlit, že se nechal vyprovokovat - musel ze hřiště.

Nebyla to jediná červená karta, kterou v zápase hráč Uruguaye viděl. Druhou spatřil dvě minuty před koncem druhé půle Fucile. V té době už ale Chilané vedli. Jediný gól zápasu vstřelil Isla, který se přízemní střelou z hranice vápna trefil přesně k pravé tyči.

Chile se v semifinále střetne s vítězem duelu Bolívie - Peru.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Chile:
Čtvrtfinále (Santiago):
Chile - Uruguay 1:0 (0:0)
Branka: 81. Isla.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň