Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Čtyři české tenistky vstoupí do bojů v All England Clubu

Londýn

Slavný Wimbledon začíná! Hned čtyři české tenistky v čele s finalistkou French Open Lucií Šafářovou se představí v úvodní den třetího grandslamového podniku sezóny na travnatých dvorcích All England Clubu. Šafářová, jež v Londýně obhajuje loňskou semifinálovou účast, nastoupí coby šestá nasazená proti Američance Alison Riskeové ke třetímu zápasu v pořadí na kurtu číslo dvě, kde program začne ve 12:30 SELČ.

Foto: Henry Browne, Reuters

Lucie Šafářová vstoupí v pondělí do bojů na slavném Wimbledonu

Článek

S Riskeovou (44. WTA) se Šafářová střetla jednou a letos na antuce v Madridu vyhrála ve dvou setech. "Je to středně těžký los. Ona hraje rovné rychlé údery, má ráda trávu, ale v Paříži jsem taky neměla lehký los, musím zase bojovat od prvního kola," řekla světová šestka Šafářová po podvečerním tréninku v Londýně.

Ve Wimbledonu bude hrát podesáté v kariéře. "Mám tady kulatiny. To je příjemný číslo," usmála se svěřenkyně kanadského kouče Roba Steckleyho. "Jsem ráda, že jsem tady. Mám za sebou dobrých deset tréninkových dnů na trávě a cítím se dobře. Vrátily se mi vzpomínky a doufám, že se vrací i hra," řekla Šafářová.

Plíšková se utká s Falconiovou

První utkání dne od 12:30 čekají Karolínu Plíškovou a Petru Cetkovskou. Turnajová jedenáctka Plíšková, která v přípravě na Wimbledon uhrála finále v Birminghamu, se utká s Američankou Irinou Falconiovou. Cetkovská, jež si postup do hlavní soutěže vybojovala v kvalifikaci, nastoupí proti Maďarce Timee Babosové.

Barbora Strýcová se do akce nedostane dříve než 18:30, jejímu duelu s Američankou Sloane Stephensovou ale pořadatelé zatím neurčili kurt.

Program na centrálním dvorci tradičně zahájí ve 14:00 obhájce titulu z mužské dvouhry, Srb Novak Djokovič se utká s Philippem Kohlschreiberem z Německa.

Pondělní program Wimbledonu:
Centrální dvorec (začátek 14:00 SELČ):
Djokovič (1-Srb.) - Kohlschreiber (Něm.)
Šarapovová (4-Rus.) - Kontaová (Brit.)
Wawrinka (4-Švýc.) - Sousa (Portug.).
Kurt č. 1 (14:00):
S. Williamsová (1-USA) - Gasparjanová (Rus.)
Bolelli (It.) - Nišikori (5-Jap.)
Dimitrov (11-Bulh.) - Delbonis (Arg.).
Kurt č. 2 (12:30):
Kyrgios (26-Austr.) - Schwartzman (Arg.)
Nieminen (Fin.) - Hewitt (Austr.)
Riskeová (USA) - Šafářová (6-ČR)
Watsonová (Brit.) - Garciaová (32-Fr.).
Kurt č. 5 (12:30):
1. zápas Babosová (Maď.) - Cetkovská (ČR).
Kurt č. 17 (12:30):
1. zápas Karolína Plíšková (11-ČR) - Falconiová (USA).
Nejdříve v 18:30 Strýcová (27-ČR) - Stephensová (USA).

Reklama