Hlavní obsah

Děkuji nechci, odmítl Messi cenu pro nejlepšího hráče Copy Amériky

Santiago de Chile

O velký rozruch se po prohraném finále Copy Amériky postaral Lionel Messi. Pořadatelé pro něj měli připravenou cenu pro nejlepší hráče turnaje. Útočník Barcelony ji ale se slovy: „Děkuji, nechci,“ odmítl, čímž všechny překvapil.

Messi odmítl cenu pro nejlepšího hráče turnaje

 
Článek

Opět jen cena útěchy. Lionel Messi měl Argentinu dotáhnout k vytouženému titulu. Jenomže stejně jako na loňském mistrovství světa prohráli svěřenci Gerarda Martina ve finále. Na pokutové kopy je porazila domácí Chile (0:0 po prodl, 4:1 po pen.). Messi se tak opět nedočkal vytouženého zlata a plný zklamání i odmítl cenu pro nejlepšího hráče turnaje. „Děkuji, nechci," řekl pořadatelům.

Ocenění se tak nikdo nedočkal. Posledním držitel zůstává Luís Suárez, který ji získal na minulém mistrovství Jižní Ameriky v roce 2011. Messi se mohl stát třetím Argentincem, který tuto prestižní cenu získá. Před ním se to povedlo v roce 1991 záložníkovi Leonardu Rodríguezovi, o dva roky později ji dostal brankář Sergio Goycochea. Právě v roce 1993 se Argentina dočkala titulu na Copě América naposledy. Na vytouženou trofej čeká už 22 let.

Kromě nejlepšího hráče se udělovaly i ostatní ceny. Zlatou rukavici pro nejlepšího brankáře si odnesl Claudio Bravo z Chile a také Messiho spoluhráč z Barcelony. Nejlepším mladým hráčem byl vyhlášen stoper Jeison Murillo z Kolumbie. O zlatou kopačku se dělí Chilan Eduardo Vargas a José Paolo Guerrero z Peru, kteří vstřelili čtyři branky.

All-stars Copy Amériky:
Bravo (Chile) - Murillo (Kolumbie), Medel (Chile), Otamendi (Argentina) - Cueva (Peru), Díaz (Chile), Mascherano (Argentina), Vidal (Chile) - Vargas (Chile), Guerrero (Peru), Messi (Argentina).

Reklama