Hlavní obsah

Messiho krušné časy: rozdělil Argentinu, kritika od dědečka, manželka v nemocnici

Jiří ŠtádlerSport.cz

Dovolená po náročné sezóně v rodné Argentině není ani zdaleka podle Messiho představ. Jeden z nejlepších hráčů planety je po prohraném finále na Copa América proti domácímu Chile pod palbou kritiky nejen fanoušků, ale dokonce i člena vlastní rodiny. Lionel Messi také rozdělil tamní média - zatímco největší noviny v zemi Clarín ho bezelstně podporují, populární sportovní deník Olé se pustil do tvrdé kritiky argentinské desítky.

Foto: Profimedia.cz

Lionel Messi v reprezentaci Albiceleste stále čeká na velkou seniorskou trofej.

Článek
Fotogalerie

Ještě v sobotu Messi doufal, že dovede Argentinu ke svému prvnímu seniorskému úspěchu, jenže opět se musel spokojit s druhým místem. Stejně jako před rokem na mistrovství světa v Brazílii, kde reprezentace Albiceleste v prodloužení prohrála 0:1 s Německem. Jeho největší trofejí na reprezentační scéně tak je zlatá medaile z OH 2008 v Pekingu.

Osmadvacetiletý Messi po zásluze získal trofej pro nejlepšího hráče jihoamerického mistrovství, ale s díky ji odmítl. Nejdůležitější zápas - finále - mu opět příliš nevyšel. A to byla voda na mlýn sportovního deníku Olé.

„Nezaslouží si kapitánskou pásku. Nejlepší hráč na světě, který ale v rozhodujících (reprezentačních) zápasech vyhoří. Jeho výkon v Santiagu byl skandální. Být nejlepší dává nejen práva, ale také povinnosti," napsal ve svém sloupku uznávaný redaktor Leo Farinella. A nutno podotknout, že jeho názor sdílí i velká část argentinských příznivců v komentářích a také na sociálních sítích.

Manželka v nemocnici

Olej do ohně pak nechtěně přilil i Messiho dědeček Antonio Cuccitini. „Poslední zápas hrál opravdu špatně, byl líný. Možná by si měl dát v reprezentaci pauzu," vyvolal další spekulace, ale pak svůj verdikt mírnil. „Nemůže vyhrát úplně všechno. Pro Argentinu toho udělal dost, navíc ve finále neměl zrovna nejlepší spoluhráče," uvedl pro Radio Santa Fe.

Messi po finále Copy América neprožívá klidné období. Jeho manželka Antonella Rocuzzová, která je v 27. týdnu těhotenství, musela být v Rosariu hospitalizována kvůli infekci močových cest.

Při cestě do nemocnice argentinského fotbalistu obsypali fanoušci. Messi jim vzkázal, že oba jsou v naprostém pořádku. „Nic se neděje. Jsme klidní, cítíme se dobře," uvedl Messi v krátkém rozhovoru pro místní televizi.

Není jako Maradona s Tévezem

Na obranu argentinského špílmachra mezitím vystoupil někdejší skvělý plejer Juan Sebastian Verón. „Jednou věcí je kritika, druhou pak neúcta a pomluva. Je smutné, že Messiho někdo odstřelí po jednom nebo dvou zápasech. Ať si každý udělá svůj obrázek, ale nebuďme k Leovi neuctiví," prohlásil někdejší záložník Lazia Řím, Manchesteru United nebo Interu Milán.

Celorepublikový list Clarín, nejčtenější v Argentině, se svého kapitána rovněž zastal. „Leo, stal ses obětním beránkem! Nejsi jako Diego Maradona nebo Carlos Tévez, kteří vyrostli v chudobě a všeho dosáhli tvrdou dřinou," naráží na mnohem populárnější argentinské fotbalisty.

„Ty jsi dítě střední třidy, ale v dětství jsi také trpěl. Neházejme na tebe kameny holýma rukama!" nabádá Clarín své čtenáře a fanoušky Albiceleste.

Reklama

Související témata: