Hlavní obsah

TEST: Kari Traa. Norská originalita a kvalita pro ženské tvary

Markéta LyachováSport.cz

Tehdy, před revolucí, příliš na výběr nebylo. Když si někdo přivezl ze „Západu“ oblečení značky Adidas nebo Puma, byl king. Dnes je sportovních značek přehršel – od těch tradičních až po ty nové. Jak si mezi všemi vybrat? A je funkční oblečení opravdu funkční? Ale hlavně: jak se odlišit od ostatních a být alespoň trochu originální? Máme pro vás jeden tip. Zkuste norskou módu, konkrétně značku Kari Traa.

Foto: www.karitraa.norskamoda.cz

Testovali jsme pro vás dámské dlouhé elasťáky Trude Tights a dámské sportovní triko Kari Traa Trude Tee.

Článek
Fotogalerie

Třeba dámské dlouhé elasťáky Trude Tights vás jistě nadchnou. Kari Traa zaujme na první pohled především barvami, kterých se opravdu nebojí. Růžová, žlutá, fialová, šedivá – že vám to nejde dohromady? Věřte mi, jde to a co víc: na těle tato kombinace vypadá luxusně. Opticky zakryje i malé nedostatky vaší postavy.

Prostě perfektní vlastnosti ve spojení se skvělým designem. Kalhoty Trude osloví všechny aktivní ženy. Vynikají nejen svým nezaměnitelným designem, ale také funkčností materiálů, jsou vyrobeny z polyesteru a elastanu. Jsou vhodné na jakoukoliv sportovní aktivitu, zejména však na běh. Skvělý střih vám umožní maximální rozsah pohybu a je i tou nejlepší ochranou při chladných dnech nebo večerech. Klidně můžete i zmoknout, materiál kalhot je rychleschnoucí.

Tkanička není

Na kalhotách byste marně hledali tkaničku, elastický pás totiž ve svrchní části totiž perfektně padne. Utahování elasťáků tkaničkou, jak tomu bylo dříve zvykem, tak není potřeba.

Malá vada na kráse se však přece jen najde. Kalhoty mají jen malinkatou kapsičku, do které se nevejde prakticky nic. Strčit do ní můžete maximálně klíč od bytu, jenže budete riskovat. Kapsička se nedá zapnout a hrozí, že klíč ztratíte.

Nepřehlédnutelné budete i v dámském sportovním triku Kari Traa Trude Tee. Toto tričko využijte opravdu na jakýkoliv sport: běh, kolo, kolečkové brusle či jakékoliv outdoorové aktivity, při kterých chcete vypadat skvěle a zároveň mít jistou funkčnosti materiálu. Materiál je pohodlný, měkký a také rychleschnoucí.

Kde se vlastně vzala značka Kari Traa?

Jméno jí propůjčila majitelka tří olympijských medailí v lyžařských freestyle disciplínách. Příběh Kari začíná ve městě Voss, malém městě chyceném mezi norskými fjordy a horami, kde se narodila a vyrůstala. Její norské dědictví nejen dalo Kari talent pro sport, ale také cit pro design a vášeň pro tvořivost. Dokonce i během vrcholů své kariéry v lyžování, si Kari našla čas pro rozvíjení své kreativity. Mezi tréninkem a závody začala plést kulichy a čepice pro své přátele a přizpůsobovala si svou vlastní lyžařskou výbavu. Návrhy se staly tak populárními mezi přáteli a kolegy lyžaři z celého světa, že se zrodila značka Kari Traa.

Dokonce i dnes jsou vzpomínky z dětství, drsná norská přírody a silný smysl pro skandinávské tradice stále zdrojem inspirace. Sportovní oblečení vytvořené, aby přesně sedělo ženským tvarům, ale zároveň aby vyhovovalo požadavkům na aktivní, sportovní a dobrodružný životní styl. Většina výrobků je navržena tak, aby je mohli nosit i teenageři – ti však budou mít zřejmě problémy s cenou, která je trochu vyšší. Testované Kalhoty Trude můžete pořídit za 1600 korun, triko Trude Tee stojí 1350 korun.

Originalita a kvalita se ale cení...

Také jsme testovali:

Vytvořeno ve spolupráci s Norskámóda.cz.

Reklama