Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Strömsgodset 1:2V tropickém vedru klesly po prohře s Nory postupové šance Jarolímova týmu k bodu mrazu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Bartl 1 : 0
44. Sørum 1 : 1
85. Jradi 1 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Vykročení do nového ročníku evropských pohárů se mladoboleslavským fotbalistům ani trochu nepovedlo. S momentálně pátým celkem norské ligy Strömsgodsetem totiž prohráli v úvodním duelu 2. předkola Evropské ligy 1:2, takže v tropickém vedru klesly jejich postupové šance k bodu mrazu. Odveta za týden ve Skandinávii pro ně bude hodně těžká. Nejen z toho důvodu, že se uskuteční na umělé trávě, ale hlavně proto, že hosté Jarolímovy svěřence v prvním vzájemné konfrontaci po změně stran přehrávali a výhru si plně zasloužili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutní mladoboleslavští fotbalisté opouštějí trávník po porážce se Strömsgodsetem. Vpředu je útočník Lukáš Magera.

Článek
Fotogalerie

Efekt dlouho nulový, i když celou první půli se hrálo na jednu bránu. Samozřejmě tu norskou, protože Jarolímův tým začal od úvodního hvizdu aktivně, vynutil si převahu a hledal cestu k Pettersenově bráně. Usilovně, ale marně, protože k překonání skandinávského valu chybělo potřebné zrychlení, nápady a hlavně přesnější finální přihrávka.

Slepené góly před přestávkou

A když už se Chramostovi po dvaceti minutách možnost přece jen nabídla a on nebezpečně vypálil, zblokovali jeho střelu obránci Strömsgodsetu. Ščuk měl deset minut poté příležitost ještě větší, ale hlavičkoval přímo do náruče norského gólmana.

Až pět minut před přestávkou domácí recept našli. Nikoli po kombinační akci, ale po střele z dobrých dvaceti metrů. I když v tísni Daniel Bartl přece jen vypálil. Tvrdě a hlavně falšovaně, takže míč vzduchem zaplachtil, změnil směr a zapadl do brány.

Dobrý a povzbudivý počin, ovšem s životem vpravdě jepičím. Norové, kteří se do té doby jen bránili a až na výpad Vilsvika a střelu Storoflora likvidovanou hokejovým rozštěpem mladoboleslavského brankáře Veselovského se dopředu nehnali, využili zaváhání domácí obrany.

Přitom právě na podobné akce trenér Jarolím své svěřence upozorňoval a nabádal je, aby neponechali soupeři ani metr prostoru. Sørum ovšem dostal minutu před přestávkou metrů spoustu, takže pro něho nebylo problémem skóre srovnat.

Norové vyhráli zaslouženě

Po změně stran se ovšem režie utkání změnila. A zásadně! Seveřané sice dál disciplinovaně a hlavně organizovaně bránili, ale v porovnání s první půlí si počínali aktivněji, do útočení se pouštěli častěji a ve větším počtu, takže Mladou Boleslav postupně přehrávali.

Nakonec převzali režii zápasu úplně do svých rukou a vytvářeli si příležitosti, z nichž mohli rozhodnout. Wikheim měl v 56. minutě na noze stoprocentní šanci, ale z bezprostřední blízkosti pálil těsně vedle Veselovského brány, Moen se ocitl v možnosti ještě větší, ale mezi tyče se rovněž netrefil. A s Olsenovou ránou z trestného kopu mel domácí gólman nebetyčné starosti.

Trenér Jarolím proto zareagoval na útlum svého týmu dvojnásobným střídáním, jenže ani to nepomohlo. Pár závarů se sice v šestnáctce Strömsgodsetu zrodilo, ale jen u nich také zůstalo.

Logicky proto přišel trest - pět minut před koncem se z hranice šestnáctky trefil dánský legionář Jradi a postupové šance Jarolímova týmu spadly v tropickém deru k bodu mrazu.

Úvodní zápas 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
Mladá Boleslav - Strömsgodset 1:2 (1:1)
Branky: 39. Bartl - 44. Sørum, 85. Jradi. Rozhodčí: Beaton - Conquer, Stewart (všichni Skot.). ŽK: Kysela, Křapka, Mendy, Magera (všichni M. Boleslav). Diváci: 4756.
Ml. Boleslav: Veselovský - Kysela, Kúdela, Křapka, Mendy - Ščuk, J. Rada - Zahustel, Chramosta (63. Magera), Bartl (63. Čermák) - Klobása (77. Štohanzl). Trenér: K. Jarolím.
Strömsgodset: Pettersen - Vilsvik, Valsvik, Höibraten, Hamúd - Moen (61. Jradi), Abu, Fossum - Storflor (85. Kastrati), Sörum (53. Olsen), Wikheim. Trenér: Ingebretsen.
Další výsledky zápasů 2. předkola Evropské ligy zde.
Postoupí Mladá Boleslav i přes domácí porážku se Strömsgodsetem do 3. předkola Evropské ligy?
Ano
19,7 %
Ne
80,3 %
Celkem hlasovalo 11050 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 přestávka Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen