Hlavní obsah

Proč chyběl Jablonský? Protože nechce hrát za Teplice, prohlásil trenér Vavruška

Teplice

Porážka 0:2 na domácí půdě, kde navíc museli hrát padesát minut v početním oslabení. Tak rozpačitě vyzněl poslední přípravný zápas fotbalistů Teplic, kteří si k němu pozvali v rámci oslav sedmdesáti let klubu třetiligové německé Dynamo Drážďany. Trenér Severočechů David Vavruška se vyjádřil po utkání i k absenci dosavadního pilíře obrany.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jeden z asistentů rozhodčího uklidňuje hráče, zleva na snímku jsou teplický Zaolo Ulrich Kapolongo a Fabian Müller a Robert Andricht z Drážďan.

Článek
Fotogalerie

Na hřišti chyběl teplický stoper David Jablonský, který nebyl ani lavičce náhradníků. Co je důvodem jeho neúčasti v závěrečné části přípravy?

Jablonský nebyl v nominaci, protože nechce hrát za Teplice. Až bude chtít hrát za tento klub a přijde mi říci, že tady chce zůstat, tak tam bude. V opačném případě nikoliv.

Jak tedy řešíte složení stoperské dvojice?

Respektuji práci, kterou kluci odvádějí. Stopeři jsou si všichni trošku podobní. Není tam varianta. Když se nám podaří zvýšit konkurenci na jejich postu, jen dobře. Proti Drážďanům nastoupili Hošek s Lüftnerem. Způsob hry, jaký chceme praktikovat, je na kvalitní hře stoperů závislý. Musí se přizpůsobit hernímu vývoji, co se děje před nimi.

Ale Jan Hošek byl ve 43. minutě za stavu 0:0 vyloučený, což poznamenalo ráz utkání.

Hošek dostal červenou, je to v zápise. Viděl jsem, že náš hráč reagoval na kopnutí ze strany protihráče, takže podle mě mělo být po jednom vyloučení na každé straně. Normální je, aby rozhodčí v přípravě přišel, navíc byl dva metry ode mne, a řekl: vystřídejte si ho. Kdyby měl rozhodčí sportovní i životní nadhled, situaci by s noblesou vyřešil. Zápas absolutně nezvládl. S Drážďany jsme byli domluvení, že jdeme do druhého poločasu v jedenácti hráčích. Rozhodčí konzultoval situaci - nevím, s kým, a rozhodl jinak.

Co chcete stihnout do ligové premiéry se Sigmou Olomouc?

Proti Drážďanům to nebyla čistokrevná generálka. V prvním ligovém zápase určitě budou změny, ať už v rozestavení či na určitých postech. Ani nebudu naznačovat, kdo z nových pravých obránců má blíž do základní sestavy, jestli Dressler ze Žižkova nebo francouzský bek Drame. Tomu jsem sdělil, že jsme v jeho podání viděli v přípravě všechno, co jsme vidět chtěli.

Reklama

Související témata: