Hlavní obsah

Teplice - Olomouc 2:2Olomouc zachránila remízu v Teplicích dvěma góly v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Fillo 1 : 0
50. Potočný 2 : 0
90. Petr 2 : 1
90. Hála 2 : 2
Záznam online reportáže

Málokdy vídanou záchranu ztraceného zápasu předvedli v prvním kole Synot ligy fotbalisté Sigmy Olomouc. Během jediné minuty nastavení dokázali vymazat dvoubrankový náskok soupeře a z Teplic vezou bod za remízu 2:2. O vyrovnání se postarali Jakub Petr s Martinem Hálou, za domácí skórovali Martin Fillo a Roman Potočný.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hráčů Olomouce z vyrovnávací branky na 2:2 v prodloužení na hřišti Teplic.

Článek

Olomouc domácí zlobila už v prvním poločase, kdy byla důraznější a před brankou i aktivnější, ale gól těsně před poločasem postavil na nohy Teplice. Vondrášek zprava odcentroval do prostoru penalty, odkud ho prudkou hlavičkou poslal přesně k tyči volný Fillo.

Hned po pauze domácí přidali druhou branku. V 50. minutě odcentroval zleva Krob a Potočný v pádu špičkou kopačky míč usměrnil přesně k tyči. Pak se dostal ke dvěma velmi nebezpečným hlavičkám stoper Lüftner - nejdřív o centimetry minul, pak mu zase rozhodčí odmávali ofsajd. Olomouc herně odpadla a jedinou větší šanci měla v 72. minutě, kdy po zaváhání brankáře Grigara pálil těsně mimo opuštěnou branku Navrátil.

Domácí dohrávali zápas ve velké pohodě, předváděli herní finesy a užívali si častý potlesk diváků. Pak ale přišel šok v podobě dvou brejků tažených po levé straně sestavy Olomouce. Nejdřív dostal přihrávku přímo na malé vápno Petr, který prostřelil Grigara a během téže minuty se situace ještě jednou zopakovala. Míč tentokrát zapadl do závaru, ve kterém Hála přetlačil Kroba a dostal míč do sítě.

1. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Teplice - Sigma Olomouc 2:2 (1:0)
Branky: 41. Fillo, 50. Potočný - 90.+1 Petr, 90.+1 Hála. Rozhodčí: Marek - Paták, Pochylý. ŽK: Navrátil, Svozil, Rajnoch (všichni Olomouc). Diváci: 3715.
Teplice: Grigar - Dramé, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič, Breite - Vondrášek (90. Dressler), Vachoušek (77. Táborský), Fillo - Potočný (84. Bratanovič). Trenér: Vavruška.
Olomouc: Reichl - Hála, Rajnoch, Svozil, Vepřek - Petr, Navrátil (87. Zahradníček), Halenár (81. Chorý), Houska (72. Ordoš), Plšek - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: