Hlavní obsah

Jícha krotí prohlášení v německém tisku: Nouzí netrpím. Ale do Barcelony chce

Kapitán házenkářské reprezentace Filip Jícha se prostřednictvím své zastupující agentury Sport Invest Marketing vyjádřil k informacím z německého tisku, které odkazovaly na jeho existenční problémy, kvůli kterým si chce vynutit přestup z Kielu do Barcelony. Český házenkář podle všeho finanční nouzí netrpí, nicméně ho zaujala především sportovní stránka celé věci a přiznává, že atraktivní je z jeho pohledu i čtyřletý kontrakt, který mu Katalánci nabídli.

Foto: Profimedia.cz

Filip Jícha chtěl v Kielu zakončit kariéru, teď však spoléhá na to, že německý klub přijme nabídku Barcelony.

Článek
Fotogalerie

Jícha v pondělním rozhovoru pro deník Kieler Nachrichten uvedl, že kvůli finančním problémům v současné době prožívá bezesné noci. Společně s dalšími profesionálními házenkáři se před lety stal obětí skandálu s nemovitostmi a údajné dluhy ho tíží dodnes.

Nouzí ale netrpí. „Pokud bych tvrdil, že mám finanční potíže, pak by to vůči veřejnosti rozhodně nebylo fér. Ano, mám nějaké závazky z minulosti, na které musím myslet při plánování budoucnosti, ale to neznamená, že bych trpěl nouzí," prohlásil Jícha v tiskové zprávě.

Nejlepší házenkář světa za rok 2010 chtěl v bundesligovém celku ukončit kariéru, teď ale vzhlíží k nové výzvě. Jícha vysvětluje, že všechno změnila náhlá nabídka Barcelony, která byla atraktivní z řady pohledů. „Nebyla finančně nejvyšší, jakou jsem kdy dostal. Ale je velmi zajímavá nejen ekonomicky, ale i z pohledu toho, že mohu nadále bojovat o vysoké sportovní cíle včetně Ligy mistrů. A především: jde o čtyřletý kontrakt a v mém věku už jsem ani nepočítal, že mi někdo takovou nabídku předloží," říká upřímně třiatřicetiletý házenkář.

Kiel mu nenabídl dlouholetou smlouvu

O nabídce Barcelony, která si Jíchu vyhlédla jako náhradu za jiného hráče světového formátu Nikolu Karabatiče, vzápětí informoval zástupce německého týmu. „Kiel mi nedokázal nabídnout tak dlouhou smlouvu i proto, že si nebyl jistý mým zdravotním stavem. Přece jen jsem poslední sezónu byl často zraněný a termínově je německá soutěž náročnější, než španělská. Barcelona mi naopak věří, že se dám zdravotně dohromady," odhaduje házenkář.

To, že naletěl před devíti lety s třemi desítkami dalších házenkářů podvodným transakcím, připouští, a seznámil s tím rovněž funkcionáře Kielu. „I proto, ale samozřejmě musím myslet na to, abych všem závazkům dostál," připustil Jícha, že ekonomická stránka případného přestupu je rovněž důležitá.

„Ale především: měl bych možnost si zahrát za dva nejúspěšnější pohárové týmy v Evropě, což by pro mě byla obrovská čest," připomněl, že Barcelona je nejčastějším vítězem házenkářské Ligy mistrů. Nejprestižnější klubovou soutěž vyhrál katalánský klub osmkrát, Kiel třikrát.

Reklama

Související témata: