Hlavní obsah

Jágr je zpátky v Kladně a hned maká. Úsměv mu nevzaly ani problémy s helmou

V pondělí se vrátil do vlasti z amerického Las Vegas, kde přes měsíc aktivně odpočíval a zároveň nabíral sílu na svou již dvaadvacátou sezónu v NHL. Český hokejový útočník Floridy Jaromír Jágr ale doma dlouho bez ledové plochy nevydržel. Už v úterý totiž absolvoval trénink s A týmem kladenských Rytířů, jichž je majitelem. Kvůli potížím s novou helmou se na kladenském zimáku musel obejít bez ní.

Jaromír Jágr se vrátil ze zámoří a trénoval s Kladnem.Video: Rytíři Kladno

 
Článek

Novou helmu si chtěl nasadit už před tréninkem, jenže na první pokus úspěšný nebyl. Na druhý už sice ano, jenže bílá helma ještě nebyla řádně seštelovaná, a tak ji legendární útočník po pár vteřinách zase odložil a zbytek tréninku už absolvoval bez ní.

„Ze začátku Jarda ani moc uvolněný nebyl, ale jakmile vjel na led, byl už uvolněný až moc," smál se tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral a video z Jágrova tréninku pořízené kladenskou klubovou televizí mu dává za pravdu. Jágr nešetřil úsměvy, během tréninku si našel čas i na udílení rad asistentovi trenéra Davidu Čermákovi. Ten je rovněž sportovním manažerem klubu, a tak po šichtě na ledě usedli s Jágrem do kanceláře, aby řešili posílení týmu před jeho druhou sezónou v řadě v první lize.

Jágr by měl s Rytíři trénovat, když mu to čas dovolí, až do konce srpna, na začátku září se pak přesune do zámoří, kde by rád s Floridou postoupil do bojů o Stanley Cup.

A jeho trvalý návrat do mateřského Kladna? „Přemýšlel jsem o tom, jak by to vypadalo, kdyby Kladno pořád hrálo v první lize. Možná bych si vybral nějaký extraligový tým na střídavý start, abych nemusel trénovat. Hrál bych jenom zápasy, což by mi docela vyhovovalo. Ale teď mám ještě na rok smlouvu ve Floridě, a pokud na to budu mít výkonnostně, chtěl bych i ten další rok ještě hrát. A pokud ne, vrátím se do Čech a minimálně jednu sezónu tu odehraju," řekl letos v létě.

Reklama

Související témata: