Hlavní obsah

CSKA - Sparta 2:2Bláznivý zápas. Bičík chytil penaltu a Sparta veze z Moskvy nadějnou remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Dzagojev 1 : 0
16. Fatai 1 : 1
52. Tošič 2 : 1
57. Krejčí 2 : 2
Záznam online reportáže

Chtěli se favoritovi postavit jako rovný rovnému. A nesnadný záměr fotbalisté Sparty naplnili. V úvodním utkání třetího předkola Ligy mistrů remizovali v Moskvě s CSKA 2:2, což je v pohárové matematice velmi slibný výsledek. Branky českého vicemistra dali Fatai a Krejčí, brankář Bičík chytil v prvním poločase penaltu! Odveta v Praze na Letné se hraje ve středu 5. srpna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Kehinde Fatai oslavuje gól na 1:1 v utkání 3. předkola Ligy mistrů v moskevské Areně Chimki.

Článek
Fotogalerie

Zdlouhavé oťukávání a kalkulování s odvetou? Nic takového se na stadiónu Chimki nekonalo. Tradiční pohárová obezřetnost šla rychle stranou, k vidění byla hned od začátku poměrně velká divočina.

Nenaplnila se ani úvodní čtvrthodinka - a favorit už vedl. Hned první šance mu k tomu stačila. Dzagojev si narazil s Tošičem, ve vápně si poradil s přesilou obránců a střelou k tyči překonal Bičíka. Letenští však odpověděli stejnou mincí! A jen o minutu později. Krejčí s Costou připravili pozici pro Fataie a útočník, který v základní sestavě nahradil Paixaa, zamířil rovněž přesně k tyči.

První půle pokračovala v nadmíru otevřeném duchu. Sparťané se ujistili, že když podle not kouče Ščasného hrají a kombinují rychle, obrana CSKA je zranitelná. Nesměli by však předvádět hrubky, jakou vyrobili v 29. minutě. Hybš rozehrávkou z vlastního vápna namazal míč rovnou na nohu soupeři, Holek také dost zbytečně srazil Jeremenka - a španělský sudí Estrada nařídil pokutový kop. Míče se chopil Natcho, jenže na brankáře si nepřišel. Bičík vystihl směr a penaltu vyrazil!

Moskvany to na chvíli opařilo. Frýdkovu tutovku zastavil nesprávně odmávaný ofsajd, Dočkal pálil do Akinfejeva a Fataiovu střelu po zemi stačil brankář vykopnout. Až na to, že inkasovali tři žluté karty, mohli být Pražané s prvním poločasem spokojeni.

Góly padaly i po přestávce

Také po přestávce měly klíčové události rychlý spád. Matějovský velkou chybou připravil šanci Dzagojevovi, jehož akci ještě hosté přežili. V 52. minutě ovšem Vácha vyrobil podobnou hrubku jako nedávno v dresu reprezentace na Islandu. První dvě z toho vzniklé šance sparťané přežili, ovšem pak Tošič do třetice přece jen Bičíka propálil.

Scénář z první půle se i tentokrát opakoval. Jen s rozdílem, že český vicemistr počkal s vyrovnáním pět minut. Vácha bleskově odčinil svou chybu - rychle vnikl do vápna, přesně odcentroval a netradiční hlavičkář Krejčí poslal míč do sítě.

Zápas to byl i nadále bláznivý. Zatímco na jedné straně Holek v tutovce jen těsně minul branku, na té druhé Dzagojev sám před brankou neuvěřitelně zazdil příležitost ještě větší.

Až přibývající únava na obou stranách běh událostí zklidnila. Závěr zápasu už velké šance nepřinesl.

Úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů:
CSKA Moskva - Sparta Praha 2:2 (1:1)
Branky: 14. Dzagojev, 52. Tošič - 16. Fatai, 57. Krejčí. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Martín (všichni Šp.). ŽK: Tošič, Wernbloom, Strandberg - Holek, Krejčí, Fatai, Matějovský.
CSKA: Akinfejev - Fernandes, A. Berezuckij, Ignaševič, Nababkin (46. Ščennikov) - Tošič (86. Strandberg), Wernbloom, Eremenko, Natcho, Dzagojev (72. Milanov) - Musa. Trenér Sluckij.
Sparta: Bičík - Mareček, Holek, Hybš - Frýdek, Matějovský, Vácha, Dočkal (90.+3 J. Brabec), Costa - Fatai (57. Konaté), L. Krejčí (84. Paixao). Trenér Ščasný.
Postoupí Sparta přes CSKA Moskva do další fáze Ligy mistrů?
Ano
64 %
Ne
36 %
Celkem hlasovalo 20415 čtenářů.

Reklama

Související témata: