Hlavní obsah

Teplice - Slovácko 2:0Teplice tentokráte náskok udržely a Slovácko porazily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Fillo (penalta) 1 : 0
82. Vondrášek 2 : 0
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic zvládli druhé ligové utkání nové sezóny a porazili Slovácko 2:0. Nasměrovala je k tomu penalta za faul na Vachouška, kterou proměnil Fillo, v závěru přidal druhý gól po brejku Vondrášek. Zatímco o týden dřív v Teplicích dokázala Olomouc dvougólový náskok v závěru stáhnout, Slovácko už se na korekci nezmohlo.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Martin Fillo (vlevo) a obránce Slovácka Juraj Chvátal v zápase 2. kola Synot ligy.

Článek

Slovácko přijelo na sever Čech povzbuzené výhrou nad Duklou a prvních 20 minut přehrávalo i Teplice. Vypracovalo si ale jen jednu větší šanci: po menším závaru hlavičkoval z malého vápna Došek a brankář Grigar si dokázal pro míč ještě doskočit. Pak už pomalu získávali navrch domácí. Krob po povedeném průniku pálil slabší nohou mimo, pak zase pálil po závaru jen do boční sítě Fillo.

Přesto se Teplice dostaly do vedení díky několika chybám hostů. V 31. minutě obral Potočný u střídaček o míč Radu, po jeho centru sklepával na zadní tyči Breite na Vachouška, kterého viditelně stáhl obránce Chvátal. Nařízenou penaltu pak proměnil Fillo. Zvolil tvrdou střelu nad padajícího brankáře Heču.

Teplice potom přebraly aktivitu, hlavně ve středu hřiště měly lepší pohyb, přesto mohly z brejků dvakrát inkasovat. Po rychlé kombinaci hlavičkoval v plném běhu Civič a Grigar musel znovu skákat k tyči, po pauze potom zahrozil nepřesnou křížnou střelou Diviš. Tomu skvělou pozici připravil nápaditým prostrčením Došek, který se jinak k šancím prakticky nedostal a nenavázal tak na tři góly z úvodního zápasu proti Dukle.

Vondrášek zpečetil výhru Teplic

Víc šancí měli ale domácí. V 65. minutě prošel středem hřiště přes dva protihráče Fillo a akci zakončil ranou těsně vedle tyče, pak zase po závaru pálil z malého vápna osamocený Vachoušek a jen Hečův reflexivní zákrok rukou míč vytěsnil nad břevno.

Slovácko si v poslední dvacetiminutovce vypracovalo určitý tlak, ten ale dvě minuty před koncem uťal druhý gól domácích. Potočný prodloužil hlavou míč za obranu na Vondráška, který sice napoprvé Heču nepřehodil, ale dokázal míč ještě doběhnout a poslat do odkryté branky.

2. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Teplice - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 32. Fillo z pen., 82. Vondrášek. Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt. ŽK: Ljevakovič - Šumolikoski, Reinberk. Diváci: 4171.
Teplice: Grigar - Dressler, Lüftner, Jablonský, Krob - Breite, Ljevakovič (71. Hora) - Vondrášek, Vachoušek (88. Kapolongo), Fillo (90.+2 Hošek) - Potočný. Trenér: Vavruška.
Slovácko: Heča - Chvátal, T. Rada (85. Kovář), Košút, Reinberk - Diviš (66. Hlúpik), Valenta, Havlík (66. Sadílek), Šumolikoski, Civič - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: