Hlavní obsah

Dukla - Plzeň 1:0Plzeň zahazovala šance, nakonec i penaltu a na Dukle nechala všechny body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Berger 1 : 0
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Konec série. Fotbalisté Plzně utrpěli s Duklou první porážku v české lize, v sobotním duelu 2. kola Synot ligy prohráli na Julisce 0:1. Vítězný gól vstřelil v 77. minutě Tomáš Berger, který ve Viktorii před časem působil. Hosté vyhořeli v koncovce, pohrdli několika šancemi, jejich zmar korunoval v 79. minutě neproměněnou penaltou Jan Kovařík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Egon Vůch (vlevo) a Josip Jurendič z Dukly Praha bojují o míč.

Článek

Před výkopem uctily oba týmy památku legendárního Josefa Masopusta, který v červnu zemřel, poté rozehrály nadprůměrnou ofenzivní partii. Pro Plzeň je nyní prioritou Liga mistrů, kouč Miroslav Koubek uzpůsobil sestavu vzhledem ke středeční odvetě 3. předkola s Maccabi. Oproti úvodnímu duelu v Izraeli změnil složení na šesti místech. Ani na lavičce nebyli kapitán David Limberský a Jan Holenda, premiéru si odbyly letní posily obránce Aleš Matějů a záložníci Tomáš Kučera a Egon Vůch.

Hosté začali menším tlakem, v 7. minutě vypálil nebezpečně levačkou Kučera do boční sítě.

Dukla se však brzy dostala do tempa, v 10. minutě se schylovalo k její velké šanci. Tomáš Berger však nedokázal vyřešit situaci dva na jednoho a o míč přišel. Přitom stačilo posunout doleva Tomáši Přikrylovi, který by postupoval sám na brankáře Matúše Kozáčika.

V 26. minutě se zjevil v obrovské šanci Daniel Kolář, Filip Rada ovšem vytáhl fantastický zákrok, střelu ze tří metrů vyrazil! Vzápětí se hosté dostali do další šance, Kolářova přihrávka na nekrytého Ďuriše ale byla nepřesná.

Vůch centr Kopice zatloukl do země

V 31. vystrašil Radu táhlou střelou z 22 metrů Ondřej Vaněk, balón proletěl těsně nad břevnem. Dvě minuty poté skončil výtečně zahraný trestný kop Bergra na tyči, do dorážky Přikryla stihl vložit nohu Roman Hubník. Další příležitost Plzně spálil v závěru poločasu Vůch, který centr agilního Jana Kopice zatloukl hlavou do země.

Po přestávce se chytal Vůch znovu za hlavu, míč mu pro změnu naservíroval Ďuriš, záložník zblízka minul. Poté si připravil příležitost Kopic, Radu se mu ale přehodit nepovedlo. V 70. minutě smolař večera Vůch zazdil další šanci, po přímém volném kopu střílel z pěti metrů vedle.

V 77. minutě však udeřili domácí, když Berger zvládl dorážku. Za dvě minuty mohlo být srovnáno, po faulu na Aidina Mahmutoviče měli viktoriáni možnost penalty, jenže střídající Kovařík netrefil bránu. Dukla si pak už cenné vítězství pohlídala.

2. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 77. Berger. Rozhodčí: Lerch - Pospíšil, Kubr. ŽK: Berger, Jurendič, Vrzal, Jeřábek - Matějů, Vaněk. Diváci: 5182.
Dukla: F. Rada - Jurendič (67. Miloševič), Jeřábek, Štetina, Vrzal - Považanec, Marek Hanousek, Daniel Tetour - Berger, Jakub Mareš (74. Beauguel), Přikryl (84. Čajič). Trenér: Kozel.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Matějů - Kučera, Vaněk - Kopic, D. Kolář (63. Hořava), Vůch (73. Kovařík) - Ďuriš (71. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata: