Hlavní obsah

Brno - Slavia 1:0Škoda vystřelil Brnu tři body. Slavia ani napotřetí v lize nevyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Škoda 1 : 0
Záznam online reportáže

Brno
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie i po třetím ligovém kole čekají na první vítězství. V páteční předehrávce narazili na neoblíbeného soupeře a po prohře 0:1 odjíždějí z Brna znovu s prázdnou. Moravané vyhráli čtyři poslední vzájemné zápasy, jediným střelcem Zbrojovky tentokrát byl Michal Škoda, bratr Milana, útočníka sešívaných.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva záložník Slavie Simon Deli, útočník Zbrojovky Michal Škoda a obránce sešívaných Martin Dostál.

Článek
Fotogalerie

V tabulce si Zbrojovka polepšila do sobotního pokračování kola se šesti body na druhé místo, Slavia je s jedním bodem předposlední.

Brňané měli po celý první poločas mírnou územní převahu, do střeleckých příležitostí se dostávali jen stěží. Poprvé zahrozil po čtvrthodině po centru obránce Keresteše z levé strany Pašek, jehož hlavičku brankář Berkovec stačil vyrazit.

Slavia dlouho zápolila s přechodem do protiútoku, jejich kombinační souhře chyběla přesná finální přihrávka. V defenzivě si ve své ligové premiéře vedl zdatně v obranném kvartetu domácích fotbalistů Bosňan Frelih. S ním dostali poprvé v základní sestavě také příležitost Pašek a Lacko.

Slavia se dostala do první vážnější šance ve 26. minutě, záměr kanonýra Milana Škody ale brankář Melichárek vystihl. Vzápětí z protiútoku prostrčil chytře brněnský Zavadil míč mezi zadáky soupeře na Michala Škodu a ten brankáře Berkovce překonal. Na inkasovaný gól zareagovala Slavia zvýšeným úsilím, vyrovnala hru, koncovce však chyběla přesnost.

Po změně stran přidali Pražené na bojovnosti i dravosti v osobních soubojích. Také přesněji kombinovali, ovládli střed pole a získali územní převahu. Brňané spoléhali na defenzivu a rychlé protiútoky. Po jednom z nich v 78. minutě Paškova hlavička jen těsně minula branku.

Ve snaze o vyrovnání slávisté v závěru otevřeli hru, jejich útoky ale narážely do přehuštěných zadních řad Brňanů. Ti vypětím všech sil a za cenu kouskování hry těsné vítězství v nervózním závěru uhájili.

3. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 28. Michal Škoda. Rozhodčí: Proske - Hájek, Kubr. ŽK: Řezníček, Keresteš, Melichárek - Dostál, T. Jablonský, Bazala. Diváci: 5090.
Brno: Melichárek - P. Buchta, Košťál, Frelih, Keresteš - Malík (67. Chrien), Lacko - Pašek (84. Vávra), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (89. Lutonský). Trenér: Kotal.
Slavia: Berkovec - Dostál (69.Voltr), Bílek, Deli, T. Jablonský - R. Hrubý (85. Bazala), Souček - Mikula, Piták, Zmrhal (46. Černý) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: