Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Olomouc 1:1Bohemians zaskočil i druhý nováček, Olomouc v Ďolíčku remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Vašíček 0 : 1
26. Šmíd 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 doma zaváhali i s druhým nováčkem nejvyšší soutěže. Klokani ve třetím ligovém kole remizovali 1:1 s Olomoucí a nenapravili úvodní porážku 0:1 od Zlína. V Ďolíčku padly obě branky už v úvodní půlhodině, na vedoucí trefu Václava Vašíčka odpověděl Michal Šmíd. Obě mužstva mají po třech zápasech shodně dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matúš Mikuš z Bohemians (vpravo) a olomoucký obránce Jan Rajnoch.

Článek
Fotogalerie

Olomouc v sedmatřicetistupňovém vedru začala živěji než Bohemians a ve 14. minutě se dočkala odměny. Na Vepřekův rohový kop si naskočil Vašíček a umístěnou hlavičkou překonal domácího brankáře Zlámala.

Obrana Sigmy i s čerstvou srbskou posilou Radakovičem v úvodu fungovala dobře a domácí pouštěla jen k nepříliš razantním střelám z dálky. Až ve 26. minutě po přetaženém rohu vrátil Šírl míč do šestnáctky, kde Šmíd také hlavou vyrovnal.

Téměř vzápětí mohl hostům vrátit vedení Petr, ale jeho pohotový halfvolej Zlámal dobrým zákrokem vytěsnil na roh.

První velkou šanci druhé půle si vypracovali opět Hanáci. Po hodině hry Navrátil našel před brankou Plška, který však střelou z první přestřelil. Pak zahrozili i Bohemians. Acostův průnik skončil tečovanou střelou do boční sítě a z následného rohu Gajič namířil přímo do náručí olomouckého gólmana Buchty.

V závěru si ani jeden z týmu zajímavější možnost nevypracoval, pouze domácí náhradník Schick hlavičkoval nad branku. Bohemians tak neporazili Olomouc v pátém ligovém souboji za sebou.

3. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Branky: 26. Šmíd - 14. Vašíček. Rozhodčí: Julínek - Vlasjuk, Ratajová. ŽK: Šírl, Gajič, Akulinin - Navrátil. Diváci: 3728.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Šmíd, Gajič, Šírl - Jindřišek, Jirásek - Acosta, Čížek (77. Akulinin), Mosquera (77. Bartek) - Mikuš (62. Schick). Trenér: Pivarník.
Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Houska, Plšek, Petr (81. Zahradníček) - Halenár (85. Chorý), Vašíček (70. Ordoš). Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: