Hlavní obsah

Příbram - Teplice 3:2Příbrami přinesl výhru nad Teplicemi i kuriózní signál z penalty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Rezek 1 : 0
41. Bednář 2 : 0
47. Fillo 2 : 1
58. Fillo (penalta) 2 : 2
70. Hnaníček 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Příbrami ve 3. kole první ligy doma vyhráli nad Teplicemi 3:2. Už v 5. minutě se prosadil hlavou Jan Rezek, o zvýšení se postaral po netradičním signálu z pokutového kopu Roman Bednář. Teplicím sice zařídil srovnání dvěma góly Martin Fillo, ovšem výhru domácím vystřelil Josef Hnaníček. Příbram tak porazila Teplice teprve podruhé z posledních 10 duelů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tomáš Pilík a jeho spoluhráč Roman Bednář se radují z příbramského gólu.

Článek

Příbram chtěla navázat na výhru v Olomouci a od začátku byla směrem dopředu nebezpečnější než Teplice. Už v páté minutě se domácím vydařil brejk, Štípek z levé strany odcentroval šajtlí na vzdálenější tyč, kde byl volný Rezek a hlavou nedal šanci brankáři Grigarovi.

O dvě minuty později, předvedl na hranici vápna míčovou ekvilibristiku Bednář, vypálil z otočky a Grigar se musel hodně natahovat, aby míč vyrazil. I Teplice se snažily, ovšem v útoku jim chyběla větší přesnost. Největší šanci tak měl Breite, který ale z úhlu trefil jen boční síť.

To na druhé straně se po standardní situaci dostal míč k Rezkovi, jehož skákavou střelu musel Grigar vytahovat nad břevno. Ve 40. minutě pak po další standardce svedl Hošek zápasnický souboj s Bednářem, domácího útočníka zalehl a sudí Houdek nařídil pokutový kop pro domácí.

Příbramský gól z penalty neměl platit

Míč si vzal Pilík a rozhodl se pro efektní ale riskantní signál, kdy místo přímé střely míč jen posunul na nabíhajícího Bednáře, který prostřelil Grigara. Sudí Houdek však gól neměl uznat, jelikož Bednář vběhl do pokutového území dříve, než se Pilík dotkl míče. Následovat tak měl místo gólu nepřímý volný kop pro Teplice.

"Na první pohled je to legální gól, pokud byl Bednář tam, kde měl podle pravidel být," řekl trenér Teplic Vavruška. Brankář Severočechů Grigar výrazně u sudího protestoval, za což dostal žlutou kartu.

"Tu penaltu jsme v pátek trénovali. Už jsem o tom uvažovali loni, ale nebyla k tomu správná příležitost. Ona nebyla ani teď za stavu 1:0, ale kluci si na to věřili a rozhodli se tak," řekl příbramský kouč Pavel Tobiáš.

Po přestávce přišlo drama

Hostům se povedlo hned v úvodu druhé půle duel zdramatizovat. Fillo obral o míč Krameše, který promáchl při pokusu o malou domů, šel sám na Hrušku a efektně ho přehodil. "V poločase jsem hráče upozorňoval, že výsledek 2:0 je možná ten nejhorší. Zakřikl jsem to, hned přišla chyba. Krameše jsem hned střídal, protože bylo vidět, že ho to moc mrzí. Měl i slzy v očích. Na hřišti by se jen trápil," prohlásil Tobiáš.

V 58. minutě pak bylo srovnáno. Končal ve vápně stáhl Vondráška a nařízenou penaltu proměnil znovu Fillo, který ještě na jaře oblékal dres Příbrami. "Martin Fillo je pro nás obrovská posila. Skvěle zapadl, jak kdyby tu s námi byl dva roky," chválil posilu Vavruška. "Za nás tu za rok skoro nedal gól, a když jsem ho to naučil, tak teď dává góly za soupeře. Ti mladí dneska nemají vychování," žertoval trenér Tobiáš.

Příbram si však v 70. minutě vzala vedení zpět poté, co Končal zleva odcentroval na zadní tyč, kde vyskočil nejvýše Hnaníček a hlavou zblízka mířil přesně. Poprvé v kariéře se tak trefil ve dvou utkáních po sobě.

Teplice ještě bojovaly, ale dostaly se jen k hlavičce Vondráška, kterou si Hruška pohlídal. Příbram se tak výhrou v neúplné tabulce dostala o skóre na první místo. "Nechal jsem si vyfotit tabulku a zarámovat, protože první místo je hezké," dodal Tobiáš.

3. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Teplice 3:2 (2:0)
Branky: 5. Rezek, 41. Bednář, 70. Hnaníček - 47. a 58. (druhá z pen.) Fillo. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Hrabovský. ŽK: Končal, Hruška - Hošek, Grigar. Diváci: 2018.
Příbram: Hruška - Sus, Hájovský, Zápotočný, Končal - Hnaníček, Krameš (51. Hadaščok) - Pilík, Rezek (90. Tregler), Štípek (80. Jiří Mareš) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
Teplice: Grigar - Dressler, Lüftner, Hošek, Krob - Ljevakovič (80. Kapolongo) - Vondrášek (76. Hora), Vachoušek (83. Táborský), Breite, Fillo - Potočný. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: