Hlavní obsah

Olomouc - Brno 1:1Hanáci stihli z přesilovky vyrovnat, na výhru stále čekají

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Zavadil 0 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Brno v Olomouci vedlo, domácí ale stihli v zápase 4. kola fotbalové Synot ligy vyrovnat. Hosté dohrávali od 76. minuty bez vyloučeného Škody, olomoucký nováček soutěže stále čeká na první vítězství. Brno potřetí bodovalo.

Článek

Zbrojovka vedla od 68. minuty po trefě Pavla Zavadila, Hanákům zajistil aspoň bod v 83. minuty Tomáš Chorý, který po sedmi minutách využil přesilovku po vyloučení hostujícího Michala Škody.

„Nehráli jsme špatně, ale zápas jsme měli zvládnout. Neproměnili jsme však šance a tak jsme nemohli vyhrát," měl jasno kouč Sigmy Leoš Kalvoda.

Do první šance se dostal už ve 2. minutě domácí Vašíček, když obral o míč s rozehrávkou váhajícího stopera Boštjana. Ač v klidu mohl jít sám na bránu, nesmyslně z dálky vystřelil a ještě daleko mimo. Na další příležitost museli diváci čekat do 14. minuty a měli ji opět Hanáci. Po faulu Lutonského na Petra zahrával přímý kop z 25 metrů Rajnoch, mezi tyče se však netrefil. Lépe se vedlo o čtyři minuty později Plškovi, kterému parádně prostrčil míč Houska. Gólman Melichárek ale jeho ránu bez přípravy reflexivně vyrazil a s dorážkou pak neuspěl hlavičkující Vašíček. Vzápětí se prakticky z ničeho dostal do nadějné pozice hostující Pašek a tentokrát zachraňoval olomoucký brankář Buchta.

Další šanci připravil po brejku Petr Vašíčkovi, opět však včasným vyběhnutím zasahoval pohotový Melichárek. Fotbal nahoru, dolů pokračoval a prim dál hráli zkušení gólmani, když tutovku chytil Paškovi zase Buchta. A na místě byl i ve 30. minutě, když kryl nepříjemnou přízemní střelu Škody z dvaceti metrů.

Sigma znovu zahrozila v 37. minutě. Halenár vysunul po pravé straně Navrátila, ten přesným centrem našel Vašíčka, ale olomoucký útočník váhal tak dlouho, až sám sebe dostal do velkého úhlu a poté střílel nepřesně. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po přestávce byla výrazně aktívnější Sigma a to především proto, že hosté se zatáhli a viditelně bránili remízu. Chyběla však kloudná myšlenka a tak šance dlouho nepřicházely. V 67. minutě konečně domácí předvedli parádní akci na jeden dotek. Střídající Ordoš, který byl na jejím konci, ale mušku přesnou neměl a okamžitě po rychlém protiútoku Brna došlo na staré známé „nedáš, dostaneš". K míči se dostal na značce penalty veterán Zavadil, vypálil z voleje a Buchtovi nedal žádnou šanci. „Byla to chyba Rajnocha, našeho nejzkušenějšího hráče. To mě zaráží," věděl olomoucký lodivod.

V 76. minutě neudržel nervy na uzdě Škoda, když srazil Rajnocha, jenž mu „vyčinil" za filmování a musel předčasně pod sprchy. Za sedm minut Hanáci přesilovku využili. K míči se před malým vápnem dostal Chorý a bombou pod břevno nekompromisně vyrovnal. „Nechal jsem se školácky vyprovokovat. Jasná červená. Klukům se omlouvám, že jsem jim pokazil zápas," kál se hříšník Michal Škoda.

V 90. minutě navíc nebezpečně hlavičkoval ještě Ordoš. Melichárek ale chytil a Sigma tak doma přišla, tentokrát nečekaně, o další dva body.

„Kluci chtěli dokázat, že nezískávají body jen díky špatným výkonům soupeřů, jak to prezentují média, a myslím, že se jim to povedlo. Sahali jsme dokonce po třech bodech, ale po vyloučení Škody jsme to měli těžké. Bod z Olomouce je ale pro nás plusový a proto ho bereme," tvrdil brněnský trenér Václav Kotal.

„Bohužel, na první výhru stále čekáme a to není příjemné. Myslím však, že hráči jsou dostatečně odolní, aby to ustáli. Určitě mají i na lepší mužstva. Jen se musí vyvarovat individuálních chyb, co dělají," dodal Kalvoda.

Fotbalová Synot liga - 4. kolo:
Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 83. Chorý - 68. Zavadil. Rozhodčí: Nenadál - Hock, Arnošt. ŽK: Halenár, Rajnoch, Zahradníček - Lutonský, Košťál, Lacko, Zavadil. ČK: 76. Michal Škoda (Brno). Diváci: 5062.
Olomouc: M. Buchta - Hála (77. Chorý), Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Houska (56. Ordoš), Plšek, Petr (64. Zahradníček) - Halenár, Vašíček. Trenér: Kalvoda.
Brno: Melichárek - P. Buchta, Frelih, Košťál, Lutonský - Pašek (83. Moukanza), Malík (72. Chrien), Zavadil, Lacko (88. Klán), Michal Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články