Hlavní obsah

Dukla - Bohemians 1905 2:2Bohemians díky gólu brankáře Zlámala zachránili remízu s Duklou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Berger 1 : 0
44. Berger 2 : 0
72. Jindřišek (penalta) 2 : 1
90. Zlámal 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Brankář fotbalistů Bohemians 1905 Zdeněk Zlámal zajistil v utkání 4. ligového kola gólem v nastavení remízu 2:2 na hřišti Dukly. "Klokani" v malém pražském derby prohrávali po poločase 0:2 po trefách Tomáše Bergera, ale Josef Jindřišek v 72. minutě z penalty snížil a Zlámal zařídil cenný bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hrdina Bohemians 1905. Zdeněk Zlámal oslavuje svůj vyrovnávací gól v závěru utkání s Duklou.

Článek
Fotogalerie

Do první velké šance se na Julisce v jedenácté minutě dostali Bohemians. Pauschek se po kombinaci s Bartkem prodral do zakončení, ale ve skluzu trefil jenom tyčku. Radovu branku o chvíli později ohrozil také Čížek, který zase těsně přestřelil.

Domácí po dvaceti minutách dostali míč do sítě, jenže gól nebyl uznán kvůli ofsajdu Francouze Beauguela. Od té chvíle nicméně Dukla začala dominovat. Berger nejprve ještě napálil břevno, ale ve 43. minutě už z dorážky překonal gólmana Zlámala.

Domácí útočník navíc už za minutu zvýšil na 2:0, když dostal balon za obranu a pohotovou ranou z voleje si připsal pátý ligový zásah v sezoně. Těsně před pauzou pak ještě Zlámal vychytal Marešův pokus z úhlu.

Třetí zásah Dukly odmítl na začátku druhého poločasu přidat Beauguel, který tváří v tvář ztroskotal na výborném Zlámalovi. Bohemians sice za soupeřem zaostávali, ale v 72. minutě z ničeho nic zápas zdramatizovali. Štetina zahrál v šestnáctce rukou a následnou penaltu proměnil kapitán hostů Jindřišek.

Domácí náhradník Néstor si ve dvou případech nepřišel na pozorného Zlámala. Naopak vyrovnání měl na kopačce Jirásek, jehož tvrdou ránu v 79. minutě zastavilo břevno.

Ve druhé minutě nastavení se stal nečekaným hrdinou Zlámal, který si naskočil na roh a hlavou překonal Radu. Dukla tak se svým rivalem nevyhrála v lize popáté za sebou.

Synot liga - 4. kolo:
Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:0)
Branky: 43. a 44. Berger - 72. Jindřišek z pen., 90.+2 Zlámal. Rozhodčí: Jílek - Hájek, Pochylý. ŽK: Jakub Mareš, Štetina - Šmíd, Zlámal. Diváci: 5067.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Štetina, Jeřábek, Jurendič - Daniel Tetour, Marek Hanousek, Čajič - Berger (88. Považanec), Beauguel (79. Krmenčík), Jakub Mareš (66. Néstor). Trenér: Kozel.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Šmíd, Škerle, Šírl (46. Havel) - Jindřišek, Jirásek - Acosta (88. Mosquera), Čížek (73. Schick), Bartek - Akulinin. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články