Hlavní obsah

Ostravský obránce Frydrych míří do Sparty

S velkou pravděpodobností poslední zápas za Baník odehraje v sobotu proti Slavii Praha ostravský stoper Michal Frydrych. O pětadvacetiletého fotbalového obránce měly zájem Jablonec, Slavia a nově také Sparta, se kterou se podle informací Práva vedení Baníku dohodlo. Český vicemistr by měl za Frydrycha zaplatit 9 miliónů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper Baníku Ostrava Michal Frydrych míří do Sparty.

Článek

„O jeho odchodu se hovoří od léta. Počítám s tím, že tady v dalším utkání už nebude. Je to velmi kvalitní fotbalista, proto je o něj obrovský zájem," řekl trenér Baníku Radomír Korytář. „Snažíme se za něj najít náhradu, ale je to složité. I proto už s námi asi tři týdny trénuje devatenáctiletý Martin Honiš z juniorky," doplnil Korytář.

Ostravský kapitán svůj možný přestup příliš nekomentuje. Už v červnu měl blízko k angažmá ve Slavii, kluby se ale nedohodly. „Už jsem myslel, že je to domluvené. Každý hraje fotbal proto, aby vyhrával zápasy a trofeje. A každým rokem je těžší a těžší se někam dostat," posteskl si Frydrych, který má v Baníku smlouvu do konce sezóny. Novou ale podepsat nechce.

Frydrych není zřejmě posledním hráčem, který Baník v přestupovém okně, které končí 22. září, opustí. O Jiřího Pavlenku má eminentní zájem Jablonec a nabízí prý za reprezentačního brankáře 13 miliónů korun. Baník ale zatím na takovou nabídku nechce slyšet.

Reklama