Hlavní obsah

Plzeň - Vojvodina 3:0Krejčí ušil v plzeňské premiéře výhru nad Vojvodinou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kopic 1 : 0
52. Vaněk 2 : 0
80. Kopic 3 : 0
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Efekt trenérské změny se Plzni povedl, Viktoria nakročila do hlavní fáze fotbalové Evropské ligy. Čtyři dny poté, co vystřídal odvolaného Miroslava Koubka, ji dovedl nový kouč Karel Krejčí k výhře 3:0 nad Vojvodinou Novi Sad. V úvodním duelu play off se blýskl dvěma góly Kopic, třetí přidal Vaněk.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Ondřej Vaněk (vlevo) z Plzně střílí gól Vojvodině Novi Sad.

Článek
Fotogalerie

Západočeši vyrukovali na Srby i se stoperem Procházkou, v souvislosti s nímž se mluví o přestupu do tureckého Antalyasporu. Transparent fanoušků, na kterém stálo „My umíráme pro vás, vy umírejte pro nás", si vzali k srdci: od začátku se tlačili do ofenzívy.

Ve 21. minutě nevyužili domácí obrovskou šanci. Kapitán Limberský unikl po levé straně, přihrál na pozici penalty Hrošovskému, který se snažil míč umístit k tyči, jenže jeho ránu srazili hosté na roh. Ve 25. minutě jim to však už vyšlo. Rajtoralovi sice nesedl volej po signálu z rohového kopu, jeho nepovedenou střelu ovšem pohotově usměrnil k tyči Kopic.

Před pauzou mohlo být v Doosan Aréně ještě veseleji. Nejprve se Kolář prodral před brankáře Žakulu, v tísni však vystřelil vedle, poté se blýskl parádní ranou z 20 metrů Vaněk. Jenže ještě hezčí zákrok předvedl Žakula, jenž balón, směřující k tyči, dokázal vyškrábnout na roh.

V 52. minutě však Vaněk vykouzlil další povedený pokus, tentokrát už míč skončil v síti – 2:0. Podílela se na tom i lehká teč jednoho z obránců. V 55. minutě si stadión oddechl, když si Puškarič připravil v pokutovém území Viktorie solidní palebnou pozici, Hubník ale dokázal střelu zablokovat. Nakonec Západočeši přidali ještě třetí trefu, když se podruhé prosadil Kopic.

Úvodní zápas 4. předkola Evropské ligy:
Viktoria Plzeň - Vojvodina Novi Sad 3:0 (1:0)
Branky: 25. a 82. Kopic, 52. Vaněk. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Martín (všichni Šp.). ŽK: Stanisavljevič (Vojvodina). Diváci: 10 769.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Kopic, Kolář (69. Hořava), Kovařík (78. Petržela) - Ďuriš (86. Holenda). Trenér: K. Krejčí.
Vojvodina: Žakula - Vasilič, Pankov, Djurič, Nastič - Stanisavljevič (88. Babič), Sekulič, Maksimovič, Puškarič (68. Paločevič) - Ivanič - Ožegovič (88. Pavkov). Trenér: Zagorčič.

Reklama

Související témata: