Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Příbram 1:1Klokani se opět výhry nedočkali. Rezek zařídil Příbrami bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Bartek 1 : 0
67. Rezek 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Příbram si odvezla z Ďolíčku po letech bod, když v sobotu v podvečer v 5. kole fotbalové Synot ligy zkazila Bohemce radost z prvního podzimního vítězství. Na Bartekův gól odpověděl po změně stran Rezek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský Jan Rezek během utkání 5. kola Synot ligy proti Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Klokani začali s velkou chutí. Po třech minutách našel Bartek perfektním centrem Jiráska, ale jeho volej levačkou Hruška skvěle vyrazil. Krátce na to pálil Schick vedle branky, stejně nepřesný byl v první desetiminutovce i Akulinin. Příbram nedokázala na aktivitu domácích reagovat. Jedinou její akci zakončil Končal nepovedeným centrem, který skončil nad brankou.

Bartekova rybička

Aktivita domácích byla odměněna gólem po sedmnácti minutách hry. Výborný Acosta, kterého Sus stíhal jen s obtížemi, rozjel jednu ze svých bleskových akcí, Schick ukličkoval příbramského beka až k brankové čáře, odkud poslal vysoký centr, který Hruška prsty jen nadzvedl a nikým nehlídaný Bartek poslal míč zblízka rybičkou do prázdné branky.

Hra hostí postrádala nápad, zatímco domácí kolotoč roztáčeli Acosta s Jiráskem a hledali cesty do příbramské šestnáctky všemi způsoby. Při zakončení však domácím chyběl větší klid. Další střelecké pokusy se už mezi tyče nevešly a Akulinin málem rozbil hodiny nad domácím kotlem.

Hosté hledali dlouhými nákopy dobře hlídaného Bednáře, který si navíc poranil koleno, když sice udělal v šestnáctce kličku Šmídovi, který upadl, ale příbramský útočník zavadil o jeho kopačku a zůstal ležet. Poločas spíš dokulhal, než dohrál a dostal se už jen do jedné pološance, kdy pět minut před koncem první půle Končalův centr poslal hlavou nad břevno.

Rezek šancí nepohrdl

Hned po změně stran kopali domácí hned dva trestné kopy ze slibné vzdálenosti, ale Schick trefil jen zeď. Hosté odpověděli rychlou akcí, ale Bednář byl v ofsajdu, navíc pálil jen do tyče. Příbram si vytvořila na několik minut optickou převahu, ale když vybojoval Schick míč u vlastní šestnáctky a prošel s ním až na druhou stranu, mohlo být s hosty zle. Na poslední chvíli však zasáhl Hájovský. Bednář po hodině hry dostal další ránu do kolena při střetu s tvrdými stopery soupeře, ale na trávníku vydržel.

Hosté byli v následujících minutách aktivnější a dočkali se vyrovnání při svoji první střele mezi tyče. Končalův centr srazil Škerle hlavou k Rezkovi, který po zemi prostřelil Zlámala. Odpovědí byla Bartekova rána, kterou Hruška s obtížemi vyrazil.

Do výborné šance se dostal nejlepší hráč zápasu Schick, který se proháčkoval až před Hrušku, jenž ale jeho střelu vyrazil a dva pokusy o dorážky už zlikvidovala obrana. Ta později nechala volného Mikuše, ale jeho hlavička skončila v Hruškově náručí. Závěrečný tlak domácích už změnu skóre nepřinesl a hosté se k nebezpečné akci rovněž nedostali, takže zápas skončil spravedlivou dělbou bodů.

5. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)
Branky: 17. Bartek - 67. Rezek. Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Hock - Jílek, Příhoda. ŽK: Jirásek - Pilík, Končal, Suchan, Zápotočný, Krameš. Diváci: 4198.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Šmíd, Škerle, Havel - Bartek, Jindřišek, Jirásek (78. M. Jarolím), Acosta (82. Mosquera) - Akulinin (73. Mikuš), Schick. Trenér: Pivarník.
Příbram: Hruška - Sus, Hájovský, Zápotočný, Končal - Pilík (90. Jiří Mareš), Hnaníček, Rezek, Suchan (71. Krameš), Štípek (31. Hadaščok) - Bednář. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: