Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 2:0Plzeň spasil proti nováčkovi v závěru Ďuriš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Ďuriš 1 : 0
90. Ďuriš (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně najeli pod novým trenérem Karlem Krejčím na vítěznou vlnu. Poté, co ve čtvrtek v play off Evropské ligu přehráli 3:0 Vojvodinu Nový Sad, porazili v nedělním duelu Synot ligy 2:0 Olomouc. Klíč na vynikajícího brankáře Miloše Buchtu nalezli až v 86. minutě, kdy se prosadil střídající Michal Ďuriš. Ten samý hráč obstaral vzápětí z penalty i druhý gól.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský hrdina Michal Ďuriš se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Obhájce, který vyhrál v nejvyšší soutěži poprvé po třech kolech, měl sice, především v prvním poločase, výraznou převahu, jenže dlouhý čas nezvládal finální fázi. Vynikající výkon podal brankář Sigmy Miloš Buchta, jenže nakonec dvakrát v závěru kapituloval.

Solidní možnost měl v 25. minutě plzeňský záložník Daniel Kolář, z jedné však z 10 metrů přestřelil. Po půlhodině po zaváhání domácích upaloval na Matúše Kozáčika Juraj Halenár, úplně zbytečnou přihrávkou do strany na Jana Navrátila však příležitost Olomouce zazdil. Před přestávkou dal o sobě dvakrát vědět Holenda: nejprve zblízka neprostřelil Buchtu, poté po rohu hlavou nebezpečně zakončoval na přední tyč. Buchta byl však znovu na místě.

I druhé dějství nabídlo stejný obrázek: Viktoria bušila do devítičlenného obranného bloku, Sigma vyrážela k ojedinělým brejkům.

V 60. minutě už domácí po hlavičce Václava Procházky pomalu zvedali ruce, Buchta jim však dalším výborným zákrokem radost pokazil. Za okamžik Buchta znovu čaroval, tentokrát vzal gól Milanu Petrželovi, vzápětí kryl i dorážku Michalu Ďurišovi. Slovenský útočník se nakonec stal plzeňským spasitelem, když nejprve v 88. minutě proměnil přihrávku Jana Kovaříka, v nastavení pak proměnil pokutový kop. To už hosté dohrávali bez vyloučeného Jakuba Plška.

5. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)
Branky: 86. a 90.+1 z pen. Ďuriš. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Koval. ŽK: Cana, Plšek, Navrátil. ČK: 89. Plšek. Diváci: 11.205.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava - Petržela (78. Mahmutovič), D. Kolář (57. Ďuriš), Kopic (57. Kovařík) - Holenda. Trenér: K. Krejčí.
Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Štěpán (61. Zahradníček), Cana, Plšek, Navrátil (76. Moulis) - Petr (81. Houska) - Halenár. Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: