Hlavní obsah

Thun - Sparta 3:3Po dvou gólech Sparty opět horor, ale postupový

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Dočkal 0 : 1
21. Hušbauer 0 : 2
33. Ferreira 1 : 2
50. Munsy 2 : 2
72. Costa 2 : 3
81. Ferreira 3 : 3
Záznam online reportáže

Thun

Fotbalisté Sparty z odvety play off Evropské ligy udělali opět horor. Po dvougólovém vedení nechali domácí Thun dvakrát vyrovnat, ale remízu 3:3 udrželi a po vítězství 3:1 z prvního zápasu postoupili do základní skupiny soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dennis Hediger z Thunu (vlevo) se snaží zastavit Bořka Dočkala ze Sparty.

Článek

Sparta začala na umělém povrchu sebevědomě. Sice v úvodu mírně zahrozil, ale Pražanům se povedlo to, co si hodně přáli. Vstřelili brzy gól, i když trochu kuriózní. V 10. minutě chtěl Dočkal poslat centr od pravé čáry, ale Wittwer mu míč zblokoval tak nešťastně, že skončil pod břevnem Faivreho branky.

Hosté dál kontrolovali zápas a měli převahu. Hušbauerův pokus z dálky nebyl úspěšný, stejně jako akce Frýdka, kterou však ve finální fázi zastavila domácí obrana. Po deseti minutách se sparťané radovali znovu. Steinhöfer vrátl z brankové čáry po souboji s domácím obráncem míč do šestnáctky. A Hušbauer si rozpomněl na svoji mistrovskou sezónu. Lehce se zbavil Schindelholze, na trávník posadil Sulmoniho a z deseti metrů propálil bezmocného Faivreho. Jenže o chvíli později musel sparťanský záložník kvůli zranění střídat.

Sparťané na chvilku polevili, čeho využil domácí Ferreira a technickou ránou z hranice šestnáctky snížil. Pražané odpověděli bleskovou kombinační akcí Hybše s Krejčím, ale Lafata ani Dočkal se k zakončení nedostali. Zle mohlo být na druhé straně. Rojas využil zaváhání sparťanské obrany, předložil míč Rappovi, ale do jeho gólové střely se položil Costa. Další šanci mu nabídl špatnou malou domů Mareček, Bičík byl naštěstí u míče dřív.

Sparta si koledovala chybami o druhý gól a domácí jí „vyhověli" pět minut po přestávce. Rapp utekl Holkovi, Bičík jeho ránu vyrazil před sebe a Munsy už neměl problém dopravit míč do sítě. Thun potřeboval v tu chvíli dát ještě tři góly, což hosté nechtěli dopustit a mohli opět vést. Listingi však hlavou trefil břevno a Faivre zlikvidoval i dvě dorážky.

Obrana Pražanů dál hořela jak suché větve. Rapp si znovu poradil s Holkem, ale Munsy na míč tentokrát nedosáhl. Domácí ovládli zápas, Pražané museli bránit, což je jejich slabá stránka. Když domácí neproměnili další šanci, udeřila znovu Sparta. Na Dočkalův přímý kop si naběhl u zadní tyče Costa a hlavou otočil zápas. Jen na okamžik. Další chyba obrany, Bičík sice Zaráteho a Rappa vychytal, ale Ferreira dorážel bez problémů. Pět minut před koncem za faul viděl červenou kartu Breznaník. Po dalším faulu Costy sudí hostům odpustil penaltu.

Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
FC Thun - Sparta Praha 3:3 (1:2)
Branky: 33. a 81. Nelson Ferreira, 50. Munsy - 10. Dočkal, 21. Hušbauer, 72. Costa. Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (Fr.). ŽK: Zino, Munsy, Bigler, Schindenholz - Frýdek, Costa, Dočkal. ČK: 83. Breznaník (Sparta). Diváci: 6024. První zápas: 1:3, postoupila Sparta.
Thun: Faivre - Bigler, Sulmoni, Shindenholz, Wittwer - Rapp, Hediger, Zino (55. Zárate), Frontino (46. Munsy), Rojas (46. Schirinzi) - Nelson Ferreira. Trenér: Sforza.
Sparta: Bičík - Steinhöfer, Holek, Costa, Hybš (69. Breznaník) - Dočkal, Frýdek, Hušbauer (28. Litsingi), Mareček, Krejčí - Lafata (82. Fatai). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: