Hlavní obsah

Keysová - Smitková 6:1, 6:2Smitková uhrála pouze tři hry a na US Open končí, Allertová kousala jen jeden set

Aktualizováno

Tereza Smitková na závěrečném grandslamu sezóny končí ve druhém kole. Nad její síly byla Američanka Madison Keysová, které české tenistka podlehla hladce 1:6 a 2:6. Se soutěží ve dvouhře se při své premiéře na grandslamovém US Open v New Yorku loučí ve 2. kole i Denisa Allertová po prohře 6:2, 3:6 a 1:6 s Robertou Vinciovou z Itálie.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Tereza Smitková dohrála na US Open ve druhém kole.

Článek
Fotogalerie

O postup do třetího kola bude na US Open ve čtvrtek usilovat zbylá šestice českých zástupců v hlavní soutěži včetně Tomáše Berdycha a Petry Kvitové.

Dvacetiletá Smitková nestačila loni v New Yorku na Portoričanku Mónicu Puigovou a letos se dostala jen o kolo dál. Ve středečním střetnutí nedokázala čelit razanci domácí Madison Keysové, jež v úvodním kole vyřadila další Češku Kláru Koukalovou.

Smitková vyhrála v duelu s Keysovou první game. Pak se však na dvorci Arthura Ashe často jen ohlížela po tvrdých míčích Američanky, které má v průměru větší ránu než světová jednička Serena Williamsová. Ve zbytku utkání už česká hráčka získala jen dvě hry.

"Vůbec jsem se nedostala do tempa. Buďto mi to přilítlo rychlý, že jsem byla ráda, že jsem to vrátila, nebo to vystřelila, a i když jsme se dostaly do výměny, tak jsem ji většinou neuhrála," řekla Smitková. Aktuálně stou hráčku světa prý ruka po tvrdých úderech soupeřky nebolela. "Ani ne. Nebylo těch výměn tolik, tak jsem to přežila ve zdraví."

Smitková si poprvé v kariéře zahrála na jednom z největších tenisových kurtů světa. "Čekala jsem, že budu nervóznější, ale překvapivě to bylo docela v pohodě. Jsem ráda, že jsem měla možnost si tam zahrát. Proto tenis hrajeme," řekla Smitková.

Jen stěží odvracela kanára

Allertová zvládla proti zkušené Vinciové výborně první set, v kterém od stavu 2:2 získala čtyři gamy v řadě. Od druhého setu začala více chybovat a těžko se prosazovala proti výborné obraně bývalé světové jedenáctky Vinciové. Nakonec udělala 45 nevynucených chyb a v třetí sadě byla ráda, že odvrátila kanára.

"Začala jsem moc dobře, ale na začátku druhého setu jsem nevyužila brejkboly. A to byla škoda. Ona pak zvládla lépe krizové situace a třetí set jsem nezvládla hlavou. Začala jsem se chytat na její hru a hlavou jsem nebyla tak silná," řekla Allertová.

Letos si Allertová zahrála premiérově na každém z grandslamových turnajů, na všech vyhrála první zápas, ale ve druhém kole vždy skončila. "Prohra s Vinciovou teď mrzí. Jsem skleslá, ale musím říct, že se to vydařilo tak i tak, protože jsem první rok ve stovce a vždycky jsem na grandslamu zvládla kolo," pochvalovala si Allertová.

US Open (tvrdý povrch, dotace 42 253 400 dolarů)
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Keysová (19-USA) - Smitková (ČR) 6:1, 6:2
Vinciová (It.) - Allertová (ČR) 2:6, 6:3, 6:1
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) - Lepchenková, Riskeová (USA) 6:2, 6:2
Strýcová, Krajiceková (13-ČR/Niz.) - Raeová, Smithová (Brit.) 6:4, 6:4
Niculescuová, Savčuková (Rum./Ukr.) - Voráčová, Aojamaová (ČR/Jap.) 6:2, 6:1
Barthelová, Siegemundová (Něm.) - Karolína Plíšková, Lisická (ČR/Něm.) 6:2, 3:6, 6:2.
Ostatní výsledky US Open najdete zde.

Reklama