Hlavní obsah

Český úspěch na US Open. Hlaváčková je v semifinále mixu!

New York
Aktualizováno

Česká tenisová stopa má na letošním US Open první semifinálový zářez. Devětadvacetiletá Andrea Hlaváčková postoupila na posledním grandslamu sezóny ve smíšené čtyřhře mezi čtyři nejlepší páry. Spolu s Polákem Lukaszem Kubotem ve čtvrtfinále porazili australsko-běloruský pár Anastasia Rodionovová, Max Mirnyj dvakrát 6:4.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Andrea Hlaváčková.

Článek

"V každém zápasu jsme tady měli těžké soupeře. Podporujeme se a myslím, že hrajeme každým dnem lépe," řekla Hlaváčková v rozhovoru na dvorci. "Lukasz je skvělý, čiší z něj energie a díky němu se zvedám i já," dodala.

Hlaváčková s Kubotem už spolu hráli smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu, kde vypadli ve 3. kole. V New Yorku začali skvěle, jelikož v 1. kole vyřadili nasazené jedničky a obhájce titulu Saniu Mirzaovou z Indie a Brazilce Bruna Soarese. "Především nás to baví a hru na kurtu si spolu užíváme," vyzdvihl Kubot.

"Andrea se zlepšuje a ve čtvrtfinále byla jazýčkem na misce vah. V prvním setu předvedla dva skvělé returny v důležitých okamžicích," pochválil Kubot českou spoluhráčku. A na otázku, co by měla Hlaváčková zlepšit, zavtipkoval: "Měla by si zkrátit vlasy."

Devětadvacetiletá Hlaváčková už na US Open jednou vavřín z mixu získala. A to předloni a shodnou okolností s Mirným, kterého nyní vyřadila.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 42 253 400 dolarů):
Ženy, smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Kubot (ČR/Pol.) - Rodionovová, Mirnyj (Austr./Běl.) 6:4, 6:4
Juniorky a Junioři:
Dvouhra 2. kolo:
Kužmová (SR) - Vondroušová (1-ČR) 4:1 skreč
Jun-song Čong (11-Korea) - Rikl (ČR) 7:5, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Klein, Rikl (SR/ČR) - Rotsaert, Wolf (USA)7:6 (7:5), 6:3
Další úterní výsledky zde.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články