Hlavní obsah

Limberský má průšvih. Opilý boural ve svém bentley

Praha
Aktualizováno

Fotbalový reprezentační obránce David Limberský uvízl v pořádném průšvihu. Ve čtvrtek v noci, tři dny poté, co fotbalové reprezentaci gólem v kvalifikačním duelu v Lotyšsku pomohl k postupu na mistrovství Evropy, naboural v Praze se svým bentley a snažil se utéct.

Foto: Profimedia.cz

David Limberský má kvůli alkoholu a řízení mimofotbalové problémy.

Článek

Podle informací serveru Novinky.cz nehodu kapitána Viktorie Plzeň viděli policisté, kteří se za ním ihned rozběhli a chytili ho. Limberský následně nadýchal 1,5 promile alkoholu!

„Vzhledem k tomu, že přitom jednatřicetiletý řidič navíc způsobil dopravní nehodu, hrozil by mu v případě pravomocného odsouzení až tříletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková. Podle ní fotbalista policistům vyhrožoval, že je čekají problémy. Po lékařské prohlídce byl propuštěn.

Limberský havaroval na pražském Smíchově, na rohu ulic Vrchlického a Na Popelce narazil do plotu. Škoda na jeho voze byla předběžně vyčíslena na půl miliónu korun.

Incident se nelíbí vedení reprezentace. „Z pohledu reprezentace se jedná o znepokojivou informaci, takové chování neschvalujeme. Ale vzhledem k tomu, že se to nestalo během reprezentačního srazu, je to záležitostí klubu," řekl pro Sport.cz mluvčí národního týmu Ondřej Lípa.

„Pro Viktorii Plzeň jsou tyto informace novinkou, v tuto chvíli se k nim tedy klub nebude vyjadřovat. V první řadě budeme stávající situaci řešit se samotným hráčem," vzkázal západočeský klub médiím v písemném prohlášení.

Vedení západočeského klubu se bude nepříjemnou záležitostí zabývat i za účasti Limberského v pátek dopoledne. Dá se očekávat, že obránce stihne tvrdý trest.

Limberský není prvním českým sportovcem, který má potíže s alkoholem za volantem. V minulosti museli podobný problém řešit například fotbalisté Tomáš Skuhravý, Pavel Verbíř či Zbyněk Pospěch a hokejisté Jakub Klepiš a Dominik Hašek.

Reklama

Související témata: