Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 5:1Západočeské derby ovládla Plzeň, tři góly dala v první třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hossa 1 : 0
12. Kratěna 2 : 0
16. Bližňák 3 : 0
17. Duda 3 : 1
30. Preisinger 4 : 1
50. Lev 5 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně zdolali na úvod extraligy v západočeském derby Karlovy Vary vysoko 5:1. O své výhře domácí rozhodli třemi brankami v úvodní dvacetiminutovce. Mezi střelce se zapsaly posily - Marcel Hossa a Miroslav Preisinger. Gólem a dvěma asistencemi se blýskl Jakub Lev.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňští hokejisté si proti Karlovým Varům zastříleli.

Článek
Fotogalerie

Po úvodní vzpomínce na tragédii v New Yorku začalo utkání ve velkém tempu. Domácím pomohlo do vedení v sedmé minutě zaváhání Jana Tomečka v rozehrávce, kterého využil přesnou střelou mezi Závorkovy betony Hossa.

Hosté poté pomohli Indiánům k náporu dvěma vyloučeními a Kratěna ve 12. minutě přesilovkovou dorážkou do odkryté branky zvýšil na 2:0. Viditelně otřesená Energie navíc inkasovala v závěru první třetiny třetí gól, když se po dlouhém pasu Kadlece prosadil ze samostatného úniku přesnou střelou pod břevno Bližňák.

O necelou minutu později však dokázal při přečíslení dvou na jednoho snížit po ideální přihrávce Rachůnka kapitán hostů Duda na 3:1.

V úvodu prostřední části hosté zlepšili pohyb a vytvořili si nápor, plzeňská defenziva je ale do větší příležitosti nepustila a naopak v polovině utkání po dalším zaváhání hráčů Energie na obranné modré čáře přidal nikým neatakovaný Preisinger čtvrtou branku Indiánů. Za chvíli uchránil hosty od pohromy jen skvělý zákrok Závorky proti šikovnému zakončení Sýkory.

Těsně před druhou pauzou se předvedl i plzeňský gólman Machovský, který dokázal zastavit Bartkův volej z přečíslení Energie dva na jednoho.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky ovšem místo očekávaného náporu hostů ovládli hru Indiáni. Dlouho však naráželi na vynikajícího Závorku, který dokázal vychytat Kracíkův výpad zpoza branky i šance Sýkory a Kubalíka. Hostující hráči nestíhali s rozjetými domácími bruslit a v 50. minutě je za to potrestal pátou brankou Lev. Poté už plzeňští hráči polevili a exhibičními akcemi bavili téměř sedm tisíc diváků.

První kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Hossa, 12. Kratěna (Lev), 16. Bližňák (Kadlec, Lev), 30. Preisinger (Schleiss, Kadlec), 50. Lev - 17. Duda (T. Rachůnek, Marosz). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 6667
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, J. Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Lev - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Indrák, Kracík, Kubalík - Hollweg, Poletín, Schleiss. Trenéři: Michal Straka a Čihák
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Benák, Bičánek, Deyl, Gulaši, J. Tomeček - Bartek, Haščák, Vachovec - Duda, Marosz, T. Rachůnek - D. Hruška, Zadražil, Koblasa - V. Tomeček, Osmík, Gorčík. Trenéři: Mlejnek, Mariška a Kněžický

Reklama

Související témata: