Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 4:0Mistrovský Litvínov začal sezónu hladkou výhrou, Janus má nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kubát 1 : 0
22. Trávníček 2 : 0
31. Martynek 3 : 0
32. Hořava 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté mistrovského Litvínova vstoupili do nové extraligové sezóny jednoznačnou výhrou nad Zlínem 4:0. Severočeši o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, ve které třikrát skórovali. Čistým kontem se na výhře Vervy podílel slovenský brankář Jaroslav Janus.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský útočník Robin Hanzl bojuje se zlínskými obránci Martinem Matějíčkem (vlevo) a Tomášem Žižkou (na ledě) před brankou gólmana Tomáše Štůraly (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Duel začal slavnostně, fanoušci se rozloučili s Jiřím Šlégrem a Martinem Ručinským, kteří po předešlé úspěšné sezóně ukončili aktivní kariéru. Poté už se oba týmy soustředily na utkání. První gól nové sezóny vstřelil Kubát, který si v páté minutě sjel od modré před branku a po nezištné Hanzlově přihrávce poslal kotouč za Štůralu.

O pár vteřin později se představila třetí formace domácích, ale Jurčíka v jasné příležitosti vychytal hostující brankář. V osmé minutě ztratil kotouč Pavelka, Holík si najel před Januse, novic v litvínovské brance se však předvedl ve výtečném světle a střelu zlikvidoval.

Do druhé části vlétli Severočeši ještě aktivněji než do té první a hned se to projevilo v 22. minutě, kdy Trávníček využil početní výhodu. I další příležitosti si připsala druhá formace domácích, ale Štůrala zlikvidoval šance Trávníčka i Martynka.

V 31. minutě se už štírek Martynek dočkal, když zužitkoval krásnou Pavlíkovu přihrávku před prázdnou branku. O 21 vteřin později překonal hostujícího brankáře lehkou střelou Hořava a vyhnal ho z branky, jeho místo zaujal Kašík. Zlínští prověřili Januse až v 35. minutě, když Veselý našel Ondráčka, ten však v jasné příležitosti selhal.

Třetí část už oba týmy hrály ve volnějším tempu, ale to nic neměnilo na tom, že Litvínovští chtěli dále hrát aktivní útočný hokej, žádnou branku však nepřidali. Naopak mohli inkasovat, to když v 53. minutě ujížděl na Januse Vlach, ale slovenský brankář se roztáhl na brankové čáře a výtečně betonem zakročil proti forhendové kličce. Hned při své soutěžní premiéře v litvínovském dresu tak udržel nulu.

První kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Zlín 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Kubát (Hanzl, Martynek), 22. Trávníček (Martynek), 31. Martynek (Pavlík, Hanzl), 32. M. Hořava ml. Rozhodčí: Pešina, Šír - Hlavatý, Lukš. Vyloučení: 4:7, navíc Cibák a Roman Vlach (oba Zlín) oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4864
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Gula, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, M. Hořava ml. - Písařík, Piroš, Šrámek. Trenéři: Rulík a Weissmann
Zlín: Štůrala (32. Kašík) - A. Holík, O. Horák, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček - Okál, Cibák, T. Sýkora - Ondráček, P. Holík, Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Říčka - Štumpf, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira

Reklama

Související témata: