Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 2:1Urban zajistil výhru Středočechům deset sekund před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Marcinko 0 : 1
30. Výborný 1 : 1
60. Urban 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali 1. kole extraligy Pardubice 2:1, když o své výhře rozhodli až deset sekund před koncem, kdy se prosadil útočník Tomáš Urban.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník David Výborný (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu v zápase proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Povedenější vstup do utkání měli Středočeši, kteří se tlačili do útočné třetiny i zakončení. Hned v první minutě se pardubický brankář Kristan měl co ohánět proti nájezdu Látala a dorážce Klimenta. K dalším zákrokům ho donutili Pacovský se Stříteským. Skórovat se ale domácí nepodařilo ani při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Především jejich šance při vlastním oslabení volaly po gólu. Kristan ale podržel hosty při úniku a střele Klimenty a chvíli poté i Žejdla, který najížděl na jediného obránce spolu s Bártou.

Od sedmé minuty začali hrozit také hosté a soupeře za neproměněné šance nakonec i potrestali. Marcinko se proti Rittichovi ještě zastřeloval a Tyborcova rána těsně minula cíl. S druhou přesilovkou už ale Pardubičtí naložili podle svých představ. Marcinko si po čtrnácti vteřinách nabruslil do střelecké pozice a přesnou střelou našel skulinu v brance.

Do druhé třetiny vtrhli aktivněji opět hostitelé, kterým pomohla další přesilovka k šancím, ale ještě nikoli k vyrovnání. Pabiška pálil z mezikruží do výstroje Kristana, za kterým se následně hned dvakrát třepetala boční síť. Do brány si nenašla cestu teč Urbana, ani Hykův pokus z ostrého úhlu. Vyrovnání se zaplněná aréna dočkala až nedlouho před polovinou zápasu. Kapitán Výborný nachytal hosty pohotovou zadovkou zpoza branky, kterou dojíždějící obránce srazil do vlastní sítě.

I poté se Východočeši především bránili a neinkasovali pouze s vydatným přispěním Kristana. Toho postupně prověřili Hyka, Lenc a Urban. Na druhé straně se do ojedinělého zakončení dostal Svoboda, střela mu ale vůbec nesedla. Domácí opět bleskově kontrovali a přicházela jedna jejich šance za druhou. Gól však vstřelit nedokázali.

Ve třetí části začali domácí, tam kde skončili. Klimenta ale mířil přesně na Kristanovu vyrážečku a Hyku na poslední chvíli podrazil jeden z protihráčů, takže místo puku skončil v bráně on sám. Ani vyměněná "klec" za Kristanem jeho kouzlo v následné přesilovce neodčarovala, když se především Pacovský octil opakovaně v nadějných pozicích. Domácím tak na chvilku zatrnulo při jedovatém pokusu Nahodila, který jen těsně minul pravou tyč.

Na druhé straně hala jen zklamaně zahučela při bekhendovém pokusu Žejdla a ještě víc po Pabiškou tečované ráně od modré. Nejen vítanou šancí, jak na chvíli ulevit Kristanovi, se stalo vyloučení domácích za hru v šesti. Při přesilovce dokonce zvonila za Rittichem tyč po střele Tybora. Stejný hráč pak připravil další možnost Nahodilovi, jehož pokus vyškrábl Rittich. Hosté vyrovnali hru, k bodovému zisku jim to ale nepomohlo. Urban udělal ještě jeden rozruch v útočné třetině a deset vteřin před závěrečnou sirénou tečoval střelu Látalovu střelu do branky.

První kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. D. Výborný, 60. Urban (M. Látal, Bárta) - 13. Marcinko (Divíšek, Rolinek). Rozhodčí: Šindler, Souček - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 3920.
Boleslav: Rittich - Holub, Trončinský, Voráček, Stříteský, Ovčačík, Kočí - Klimenta, R. Hruška, M. Látal - Bárta, D. Výborný, Žejdl - Pacovský, Urban, Hyka - Pabiška, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek
Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Roupec, Šeda, Bokroš - P. Sýkora, Divíšek, Rolinek - J. Svoboda, Nahodil, Tybor - Havlík, Marcinko, Kolář - Moučka, Poulíček, Starý. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček

Reklama

Související témata: