Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 3:4 SNVítkovice jako jediné v prvním kole uspěly na ledě soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Vandas 0 : 1
27. Olesz 0 : 2
33. Ihnacak 1 : 2
38. Kudrna 2 : 2
43. Balán 2 : 3
45. Pláněk 3 : 3
65. Olesz (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vyhráli v úvodním kole extraligy na ledě Hradce Králové 4:3 po samostatných nájezdech a stali se tak jediným týmem, který na úvod soutěže uspěl na kluzištích soupeře. Duel rozhodl útočník Rostislav Olesz, jenž se gólově prosadil i ze hry.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují ze vstřeleného gólu na ledě Mountfieldu.

Článek
Fotogalerie

Byl to zápas zajímavých jmen. V hradeckém dresu se poprvé předvedly posily, mezi nimiž se skví útočník Bednář, jeden z nejlepších střelců ligy či zkušený obránce Pilař. Jako novou tvář mohli hradečtí trenéři vytáhnout také beka Frühaufa. Slovenský reprezentant nehrál od minulých Vánoc, kdy mu lékaři objevili rakovinu varlete. Během jara však zákeřnou nemoc překonal, a proto ho domácí fanoušci mohli přivítat obrovským choreem s nápisem: Návrat krále.

Na druhé straně budil pozornost především muž s maskou. Brankář Kantor byl poslední dvě sezony jedničkou hradeckého Mountfieldu, v létě však odešel do Vítkovic. Miláček domácích tribun dumal, jak ho fanoušci přivítají. A bylo to nečekané - vypadalo to, že snad v brance ani není, nepřišla žádná odezva, negativní ani pozitivní.

Přesto byl Kantor vidět, chytal velmi dobře a v první třetině podpořil výkon svého mužstva, které bylo na východě Čech lepší. Vítkovice hrály jednodušší a rychlejší hokej než domácí, což se jim vyplatilo. Do vedení je dostal Vandas, který vyjel od pravého mantinelu, dostal se před Kacetla a překonal ho střelou nad lapačku.

Ve druhé části pokračoval podobný průběh. Vítkovice byly přímočařejší, a proto se posunuly do dvoubrankového vedení. Po dlouhé přihrávce do otevřené obrany se prosadil ve 27. minutě Olesz. Jeho nahrávku nejprve obrana zablokovala, ale on puk dorazil za Kacetla.

Pak už přišly hradecké chvíle, domácí zlepšili přesilovky, jež by měly být jejich chloubou. Výborně se při nich ukazoval sedmnáctiletý obránce Hronek. Snížení však přišlo za klasického počtu hráčů, perfektní střelou z kruhu se předvedl Ihnacak, syn bývalého československého reprezentanta, nyní Kanaďan, který reprezentuje Itálii. Druhá branka přišla ve 38. minutě v přesilovce: Kudrna dokončil kombinaci dvojice Pilař - Knotek.

Třetí třetina byla ve znamení hradeckého tlaku a vítkovických brejků. Jeden hostům vyšel ve vlastním oslabení. Zadák Pilař vůbec ve 43. minutě nestačil rychlostně na ujíždějícího Balána, jenž poté provedl brilantní blafák a skóroval. Mountfield však opět srovnal, střelou z voleje se trefil Pláněk. Hradec poté neproměnil krátkou přesilovku pět na tři, vítkovický Vandas zahodil samostatný v oslabení, a tak se prodlužovalo.

V něm mohl rozhodnout nejprve domácí Bednář, poté hostující Szturc, ani jeden však neuspěl. V nájezdech neuspěli hradečtí Köhler a Bednář, naopak vítkovičtí střelci Olesz a Kucsera úkol zvládli.

První kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Steel 3:4 po sam. náj. (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Ihnacak (K. Pilař, Courchaine), 38. J. Kudrna (T. Knotek, K. Pilař), 45. Pláněk (Vydarený, Bednář) - 10. Vandas (Balán), 27. Olesz (Štencel), 43. Balán (Vandas), rozhodující nájezd Olesz. Rozhodčí: Hrubý, Fraňo - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4923
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Jank, Frühauf, Dietz, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Kukumberg, Dej - Vantuch, Tvrdík, Pavlík. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec
Vítkovice: Kantor - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - Vandas, Balán, Káňa - Zdráhal, Burger, Kucsera - Gřeš, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr

Reklama

Související témata: