Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 1:1Noví vlastníci, stará praxe! Slavia Boleslavské ani na desátý pokus neporazila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Polom (vlastní) 1 : 0
79. Skalák 1 : 1
Záznam online reportáže

Slavia nastoupila k prvnímu zápasu po změně vlastníka, jímž je nově čínská finanční a energetická společnost CEFC a miliardář Jiří Šimáně. Proti Středočechům měla zoufalou bilanci. V posledních čtyřech vzájemných zápasech prohrála, navíc vítězství nad Mladou Boleslaví slavila naposledy v červenci 2010. A mrzutou sérii přepsat nedokázala. Trvá už deset zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Mladé Boleslavi Jiří Skalák během utkání v Edenu se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Úvod potvrzoval statistiky. Do přestávky měli převahu hosté. Drželi míč, solidně kombinovali, byli v pohybu a hodně aktivní, tudíž domácí borce drželi až na pár krátkých časových úseků na jejich polovině. Jenže v blízkosti pokutového území, kde bránu střežil Berkovec, Středočechům docházela intuice a chyběla přesnost.

A tak se do první vyložené šance dostali domácí, když Ščuk lajdáckou rozehrávkou ztratil na polovině míč, který Piták přihrál Škodovi, jenže jeho ránu Šeda vyrazil a poradil si i s následnými efektními nůžkami dorážejícího Voltra.

Boleslavští nicméně mohli strhnout vedení na svoji stranu. Nejprve Kúdela, jehož však ve stoprocentní šanci vychytal Berkovec. Další tutovku hostujícího týmu po Skalákově pasu zazdil Zahustel, kterého taktéž vychytal Berkovec. Zejména díky brankáři tak Slavia držela v poločase bezbrankový stav.

Hned po obrátce domácím pomohla standardní situace: Piták nakopl od půlky dlouhý míč do malého vápna před Šedu, kde Polom pálil před dotírající dvojící Latka-Škoda do vlastní sítě - 1:0.

Středočeši se po úvodním šoku rychle oklepali a neustávali v aktivitě. Nicméně do vyložené šance se protlačit nedokázali. A rovněž jim pomohla standardní situace, když přímý kop parádním způsobem napálil Skalák - od tyče do sítě 1:1.

Hosté pak měli sice mírně navrch, jenže nebezpeční nebyli. Naopak v závěru se strachovali o bod, protože tři minuty před koncem unikajícího Bazala před velkým vápnem skosil Fleišman a při debutu v dresu Mladé Boleslavi musel po červené kartě předčasně do sprch. S nabídnutou standardní situací ale domácí naložili zle: Deli v ideální pozici přestřelil. V nervózním závěru sice měla Slavia dvě nadějné pozice, větší šanci si však připravit nedokázala.

Šesté kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha-Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branka: 61. Polom vlastní - 79. Skalák Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Pelikán. ŽK: Jablonský, Souček, Fleišman, Mikula - Sčuk, Fleišman. ČK: 88. Fleišman. Diváci: 6151.
Slavia: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - R. Hrubý (46. Bazal), Souček, Piták (83. Bílek), Černý - Milan Škoda, Voltr. Trenér: Uhrin ml.
Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, J. Rada - Zahustel, Čermák, Skalák - Chramosta (80. Klobása, 90.+4 Kubista). Trenér: K. Jarolím.

Reklama