Hlavní obsah

Zlín - Sparta 3:5Sparta vyhrála ve Zlíně a zůstává bez ztráty bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kumstát 0 : 1
13. Přibyl 0 : 2
21. Veselý 1 : 2
26. Žižka 2 : 2
32. Sabolič 2 : 3
40. Polášek 2 : 4
45. Hlinka 2 : 5
60. Holík 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli ve 2. kole extraligy na ledě Zlína 5:3 a zůstávají bez ztráty bodu. Domácí sice dokázali proti Pražanům vyrovnat z 0:2 na 2:2, ale pak zápas zlomili ve prospěch hostů Robert Sabolič, Adam Polášek a Jaroslav Hlinka. Berani tak na první zisk v sezóně stále čekají.

Foto: Omelka Josef, ČTK

Hokejisté Sparty ze radují z gólu na zlínském ledě.

Článek

Nejen faktor prvního domácího zápasu přilákal 5802 diváky na Zimní stadion Luďka Čajky. Byly to také legendy zlínského hokeje. Útočníci Čajánek, Leška a Balaštík, který naposledy působil v Liberci, ukončili kariéru a dnes se dočkali náležité rozlučky. Pak všichni tři usedli na tribunu a sledovali souboj se Spartou.

Ten začal opatrně, hned první větší šance však skončila gólem. Pech uvolnil Kumstáta, který překonal Kašíka blafákem do bekhendu. Zvýšit mohl v následné přesilovce Hlinka, puk mu však v zakončení přeskočil hůl. Další vyloučení domácího hráče ale už Pražané potrestali. Střelu Čajkovského Kašík neudržel v náručí a puk doklepl do branky Přibyl. Na druhé straně mohl snížit Ondráček, svou tečí však těsně minul.

Do druhé části nastoupil Zlín s úplně jinou hrou. Po 40 vteřinách přesně tečoval střelu Aleše Holíka nový kapitán Veselý. Tlak domácích se zvyšoval, blízko vyrovnání byl Petr Holík, ale Pöpperleho nepřekonal. Ve 26. minutě se už domácí radovali, když se prosadil střelou od modré čáry Žižka.

Otočit skóre při následné početní výhodě, ovšem Petr Holík, Matějíček a ani Říčka na Pöpperleho nevyzráli. A tak se dočkali hosté. Saboliče ve 32. minutě ideálně uvolnil Pech a slovinský útočník z první propálil Kašíka. Do konce třetiny už se domácí jen bránili. Kašík vychytal Netíka i Kudrnu, ale 24 sekund před koncem druhého dějství při hře čtyř proti čtyřech opět Pech našel Poláška, jenž překonal ležícího zlínského gólmana.

Začátek třetí třetiny vyšel lépe hostům. Při vyloučení Čecha, který faulem zamezil téměř jisté brance, zvýšil Hlinka. Sparťané předvedli totožnou akci jako v pátek proti Olomouci, kdy Réway z levé strany uvolnil sparťanského kapitána na pravé kruhu. Odpovědět mohl Veselý i Cibák, na druhé straně měl šanci Buchtele. Výsledek už jen zkorigoval tvrdou a přesnou ránou Aleš Holík.

2. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Sparta Praha 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. O. Veselý (A. Holík, P. Holík), 26. Žižka (Cibák), 60. A. Holík (Matějíček) - 6. Kumstát (Pech, Sabolič), 13. Přibyl (Čajkovský, Netík), 32. Sabolič (Pech), 40. Polášek (Pech), 45. J. Hlinka (Réway, J. Mikuš). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Bryška, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. Diváci: 5802.
Zlín: Kašík - A. Holík, Řezníček, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - Ondráček, P. Holík, O. Veselý - Kubiš, Cibák, T. Sýkora - Okál, Roman Vlach, Říčka - Štumpf, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.
Sparta: Pöpperle - Polášek, J. Mikuš, Čajkovský, Barinka, Glenn, Hrbas, Kalina - Réway, J. Hlinka, Klimek - Netík, Přibyl, Buchtele - Kumstát, Pech, Sabolič - Forman, Cingel, Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: