Hlavní obsah

Liberec - Braga 0:1Sérii Liberce utnula Braga. Domácím chyběl důraz v koncovce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Rafa 0 : 1
Záznam online reportáže

Liberecká série vítězství v pohárové Evropě skončila! Po čtyřech triumfech v bitvách o základní skupinu Severočechy při čtvrtečním úvodním duelu skupiny F porazila pod Ještědem nejtěsnějším rozdílem portugalská Braga.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Josef Šural po zmařené šanci.

Článek
Fotogalerie

Domácí byli nebezpeční zejména při standardních situacích. Právě tak se dostali k prvnímu ohrožení branky Bragy, když po rohu Bartošáka ve 12. minutě Pokorný u přední tyče hlavou prodloužil balón na zadní tyč a Bakošovi chyběly ke skórování milimetry.

V úvodu duelu šlo ze strany Severočechů o výjimečné ohrožení portugalského soka, který předváděl nápaditou kombinační hru, kdy se jednoduše dostával na dostřel branky Koubka, přičemž několikrát mu pomohli i váhavě rozehrávající zadáci Severočechů.

Nejnebezpečnějším mužem Bragy byl jednoznačně Fonte. Ale když jej po dvaceti minutách Alan našel kolmicí v pokutovém území, Koubek skvěle vyrazil. Po půlhodině hry pak Baiano obelstil na pravé straně Bartošáka a nahrál Fontemu do ideální palebné pozice, jenže střelec portugalského týmu pálil vysoko nad branku.

Liberec s přibývajícími minutami odhodil ostych a několikrát defenzivu soupeře načapal v nedbalkách, nicméně do vyložené šance se mu i vlivem nepřesnosti v blízkosti pokutového území dlouho nedařilo. A když už po centru Bartla z pravé strany zacílil hlavičkující Šural přesně k tyči, tasil brankář Matheus skvělý zákrok a vyrazil balón na roh.

Hosté se krátce po obrátce dostali do dvou solidních příležitostí, jenže Rafa Silva i Alan Silva pohořeli na Koubkovi. Jenže pak Soungole neuhlídal na levé straně Fonteho, po jehož centru se Coufal nechal trestuhodně předskočit a Rafa Silva poslal Bragu do vedení - 0:1.

Liberec následně zvýšil ofenzivní obrátky, hru zjednodušil a dvakrát byl blízko vyrovnání. Nicméně po Coufalově centru Bartošák, ač nikým neatakovaný, pálil v ideální pozici těsně vedle. Následně po přímém kopu Bartla hlavičkoval mimo Bakoš.

Severočeši pak sice přežili i brejk, při němž Rafa Silva běžel třicet metrů sám na Koubka, jenže nic platné jim to nebylo, protože k možnosti vyrovnat už se nepropracovali, a tak putování skupinou začali prohrou.

1. kolo Evropské ligy - skupina F
Slovan Liberec-SC Braga 0:1 (0:0)
Branka: 60. Rafa Silva. Rozhodčí: Pawson - Mullarkey, Brooks (vš. Anglie). ŽK: Soungole, Pavelka, Kerbr - Alan Silva, Vukčevič, Mauro. Diváci: 8132.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Soungole (64. Sýkora), Pavelka - Bartl, Shala (64. Rabušic), Šural - Bakoš (75. Kerbr). Trenér: Trpišovský
Braga: Matheus - Carneiro, Boly, Pinto, Djavan - Alan Silva (75. Augusto), Vukčevič, Mauro, Rafa Silva - Crislan (62. Wilson Eduardo), Fonte (86. Ferreira). Trenér: Fonseca

Reklama

Související témata: