Hlavní obsah

Jihlava - Dukla 2:2Pod novým trenérem ukončili fotbalisté Jihlavy sérii tří proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mešanovič 1 : 0
72. Přikryl 1 : 1
74. Krmenčík 1 : 2
81. Mešanovič 2 : 2
Záznam online reportáže

Jihlava
Aktualizováno

Do boje vyrazili s novým koučem. A uspěli! Fotbalisté trápící se Jihlavy pod novým trenérem Milanem Bokšou remizovali v předehrávce 7. kola Synot ligy s pražskou Duklou 2:2, ukončili sérii tří porážek v nejvyšší soutěži a opustili předposlední příčku tabulky, kam nyní klesli Bohemians 1905. Vysočina vedla po trefě Bosňana Murise Mešanoviče, Pražané ale mezi 72. a 74. minutou po gólech Tomáše Přikryla a Michaela Krmenčíka otočili stav. Aspoň bod zajistil domácím devět minut před koncem svou druhou brankou v utkání Mešanovič.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský útočník Muris Mešanović, autor obou gólů domácích.

Článek
Fotogalerie

Jihlava začala v premiéře pod Bokšou, který na lavičce ve středu nahradil odvolaného Luďka Klusáčka, dobře a po deseti minutách otevřela skóre. Vaculík vysunul Mešanoviče a ten z pravé strany střelou na zadní tyč překonal hostujícího gólmana Radu.

Jihlavu, která má nejhorší ofenzívu ligy, vedoucí trefa nabudila. Po dvaceti minutách se snažil zakončovat zády k brance patičkou aktivní Mešanovič, ale míč mezi tyče neumístil. Hosté mohli vyrovnat osm minut před přestávkou. Za vápnem napřáhl ke střele Přikryl, ale gólman Jihlavy Hanuš dokázal míč vyrazit na břevno.

V polovině druhého poločasu měli hosté další dvě velké šance, ale ani jednou nedokázali propálit výborně chytajícího domácího brankáře. Vyrovnání se Pražané dočkali až v 72. minutě, kdy Hanuše ve vápně propálil Přikryl.

Za necelé dvě minuty dokonala Dukla obrat. Po centru ze strany se kousek za penaltou elegantně položil do vzduchu Krmenčík a povedenými nůžkami zamířil přímo do šibenice. Zdálo se, že by hosté mohli ukončit sedmizápasové čekání na venkovní výhru v lize, ale v 81. minutě zařídil vysokým obloučkem hlavou remízu Mešanovič.

Fotbalová Synot liga - 7. kolo:
Vysočina Jihlava - Dukla Praha 2:2 (1:0)
Branky: 10. a 81. Mešanovič - 72. Přikryl, 74. Krmenčík. Rozhodčí: Jech - Blažej, Ratajová. ŽK: Štětina, Čajič (oba Dukla). Diváci: 2893.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Jánoš (73. Demeter) - Fulnek, Šulek (79. Dvořák), Vaculík (75. Jungr) - Mešanovič. Trenér: Bokša.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Štetina, Vrzal - Považanec (63. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Čajič (46. Daniel Tetour) - Berger, Beauguel (70. Krmenčík), Přikryl. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: