Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 6:2Sparta řádila v přesilovkách, Vítkovice smetla a jako jediná zůstává bez ztráty bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hrbas 1 : 0
14. Přibyl 2 : 0
18. Zdráhal (trestné střílení) 2 : 1
28. Polášek 3 : 1
29. Netík 4 : 1
30. Cingel 5 : 1
31. Hlinka 6 : 1
54. Sloboda 6 : 2
Záznam online reportáže

Už jen jediný tým zůstává v hokejové extralize po odehrání tří kol bez ztráty bodu. Sparta v souboji dosud neporažených týmů deklasovala v O2 areně Vítkovice 6:2 a vděčí za to především výborným přesilovkám, v nichž skórovala čtyřikrát. Ostravané tak potvrdili, že na sparťany neumějí, prohráli s nimi už poosmé v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Daniel Přibyl střílí gól na 2:0 během utkání s Vítkovicemi.

Článek

19. března loňského roku. Tehdy dokázaly Vítkovice naposledy porazit Spartu a úvod pátečního souboje v O2 areně napověděl, že ani na osmý pokus tuto bilanci nezlomí. Domácí sice nejprve nevyužili půlminutovou přesilovku pět na tři, v pokračující klasické početní převaze ale otevřel skóre střelou z mezikruží Hrbas. Tedy obránce, který část minulé sezóny strávil na hostování právě ve Vítkovicích. „Proto jsou zápasy s nimi pro mě trochu speciálnější, vždyť tam znám skoro všechny kluky," culil se.

Pražany vedoucí trefa navnadila a vzápětí přidali další. Přibyl se protáhl podél levého mantinelu, aby následně brankáře Kantora oklamal blafákem do bekhendu. Až poté se osmělili i Ostravané, a protože unikajícího Zdráhala zastavil na poslední chvíli až podražením Forman, následovalo trestné střílení. Při něm si teprve dvacetiletý útočník počínal jako mazák, trefil se přesně pod Pöpperleho vyrážečku a prosadil se v druhém duelu po sobě.

Jenže naděje Vítkovicích na obrat vzaly ještě před polovinou utkání za své. A hosté si za to mohli sami svou nedisciplinovaností. Balán totiž během jednoho střídání obdržel dva menší tresty za sekání a nedovolené bránění, které se jeho týmu zle vymstily.

Dolejš vydržel bez gólu jen 68 vteřin

Nejprve totiž překonal Kantora dělovkou od modré Polášek, aby za další minutu Netík parádní ranou do pravého horního růžku vyhnal vítkovickou brankářskou jedničku na střídačku. Ovšem jeho nástupce Dolejš udržel čisté konto jen 68 vteřin, když jej z dorážky překonal Cingel a přidal pátý gól.

Zoufalí vítkovičtí trenéři si vyžádali oddechový čas, jenže uplynula pouhá minuta a sparťané přispěchali s šestou nadílkou. Opět z dorážky udeřil kapitán Hlinka a jak jinak než v přesilové hře...

A to hned vzápětí mohl přidat sedmý Přibyl, Dolejš ale poskakující kotouč v brankovišti na poslední chvíli lapil. Na druhé straně měl při podobné situaci štěstí i Pöpperle, byť videorozhodčí dlouho zkoumal, jestli puk nepřešel brankovou čáru. Vítkovice v závěrečné části výsledek už jen zkorigovaly, když v dal výsledku konečnou podobu v přesilovce Sloboda.

3. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 6:2 (2:1, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Hrbas (Pech, Glenn), 14. Přibyl, 28. Polášek (Réway), 29. Netík (Čajkovský, Přibyl), 30. Cingel (A. Kudrna, Forman), 31. J. Hlinka (Réway, Polášek) - 18. P. Zdráhal z tr. střílení, 54. Sloboda (Balán, Burger). Rozhodčí: Pešina, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Diváci: 4913.
Sparta Praha: Pöpperle - Polášek, J. Mikuš, Čajkovský, Barinka, Glenn, Hrbas, Kalina - Réway, J. Hlinka, Klimek - Netík, Přibyl, Buchtele - Kumstát, Pech, Sabolič - Forman, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Vítkovice: Kantor (29. Dolejš) - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Pastor, Kovář - Olesz, Kolouch, Szturc - Vandas, Balán, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Tomi - Gřeš, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama