Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 3:1Vondrka v závěru rozhodl o výhře Chomutova nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Růžička 1 : 0
29. Tybor 1 : 1
59. Vondrka 2 : 1
60. Vondrka 3 : 1
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve 3. kole extraligy Pardubice 3:1 a uspěli tak i ve druhém domácím utkání v sezóně. O výhře nováčka rozhodl v 59. minutě kapitán Michal Vondrka, který poté přidal další gól při power play soupeře. Útočník Roman Červenka, který hrál za Piráty poprvé v sezóně, si připsal dvě asistence. Pardubice tak prohrály i třetí utkání v extraligovém ročníku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nová posila hokejistů Chomutova útočník Roman Červenka (vlevo) na tréninku Pirátů s Michalem Vondrkou.

Článek

Piráti byli od začátku lepším týmem, co se odrazilo i ve třech přesilových hrách v první třetině. Vyloženou příležitost měl v 7. minutě v signalizované výhodě Hovorka, ale po přihrávce zpoza branky se mu puk svezl po hokejce. Ve druhé přesilovce přišla další šance Chomutova, Chlouba ale nastřelil jen tyč. Chomutov využil až třetí přesilovou hru, střelu Rutty od modré čáry tečoval Růžička.

I ve druhé třetině se hrál z obou stran rychlý hokej, aktivnější byly Pardubice, které využívaly chyb chomutovské obrany. Vypracovaly si i první vážnou příležitost, když v přesilové hře trefily levou tyč Kopřivovy branky. Následně mohli přidat druhý gól Červenka s Vondrkou, svůj brejk ale ideálně nezakončili.

Ve 28. minutě se po samostatné akci ocitl sám před domácí brankou Rolinek, ale jeho střela z bekhendu skončila těsně mimo. O minutu později už Pardubice vyrovnaly. Zpoza branky vyjel Tybor a "zasunul" puk mezi betony Kopřivy. Pardubice opanovaly prostřední část hry i střelecky, na střely vyhrály 20:8.

V závěrečné dvacetiminutovce se hned v 42. minutě do šance dostal hostující Starý, ale z bezprostřední blízkosti Kopřivu neprostřelil. Domácí si vypracovali největší příležitosti v přesilové hře, ale žádná ze střel elitního tria Červenka, Vondrka, Růžička neskončila v Maxwellově brance. Chomutov nevyužil ani další přesilovou hru, Vondrkova dorážka skončila na hrudi pardubického brankáře.

Pardubice se svojí početní výhodou naložily stejně, dokonce si nevypracovali ani žádnou gólovou příležitost a Piráti se bez problémů ubránili. Stejně jako v prvním domácím utkání s Mladou Boleslaví rozhodl Chomutov o svém vítězství v samotném závěru. Po Červenkově přihrávce zpoza branky se z první prosadil Vondrka. Konečnou podobu dal poté chomutovský kapitán výsledku při power play hostí.

3. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. V. Růžička ml. (Rutta, Červenka), 59. Vondrka (Červenka), 60. Vondrka (V. Růžička ml.) - 29. Tybor. Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Hynek, Zavřel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 5036.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Redlihs, Rýgl, Dlapa, Kranjc, Drtina, Bláha - Hovorka, D. Květoň, Hřebejk - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Kämpf, Sklenář - L. Květoň, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Pardubice: Maxwell - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, Havlík, Roupec, Šeda, Bokroš, Ščotka - P. Sýkora, Tomášek, Rolinek - J. Svoboda, Divíšek, Starý - Havlík, Marcinko, Tybor - Moučka, Nahodil, Poulíček. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec