Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 6:4Hradec skvěle otočil zápas a získal skalp mistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hübl 0 : 1
17. Lukeš 0 : 2
27. Knotek 1 : 2
30. Hanzl 1 : 3
31. Hübl 1 : 4
31. Bednář 2 : 4
38. Courchaine 3 : 4
40. Pilař 4 : 4
45. Knotek 5 : 4
51. Červený 6 : 4
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové předvedli ve třetím extraligovém kole skvělý obrat a porazili mistrovský Litvínov 6:4. Východočeši v polovině utkání prohrávali již 1:4, ještě ve druhé třetině ale dokázali vyrovnat a ve třetí části přidali další dvě branky.

Foto: David Taneček, ČTK

Obránce Litvínova Petr Chaloupka (vlevo) a hradecký útočník Jaroslav Kudrna v souboji před brankářem Jaroslavem Janusem.

Článek

Hradec začal proti úřadujícímu mistrovi velmi dobře, v první pětiminutovce byl lepší. Hned v osmnácté vteřině měl velkou šanci Knotek, ale brankář Janus zasáhl betonem. Postupně se však hosté dostali do hry a byli hbitější i přesnější.

I proto se hned v 6. minutě prosadil centr první litvínovské řady Hübl. Gólman Kacetl nezvládl podržet puk po střele z dálky a zkušený útočník měl při dorážce jednoduchou pozici. Nejproduktivnější hráč soutěže v minulé sezoně Hübl byl také u druhé branky. Společně se svým křídlem Lukešem zvládli únik dvou na jednoho, Lukeš skóroval do prázdné branky.

Mountfield měl velké potíže s rozehrávkou, čehož hosté využívali. Domácí přesto snížili, po úniku se bekhendem trefil Knotek přesně pod horní tyč. Stalo se ve 27. minutě a touto trefou začala v Hradci velká přestřelka. Ve druhé třetině padlo celkem šest branek.

Po Knotkovi se zase radovali hosté - Hanzl obelstil kličkou zadáka Dietze i brankáře Kacetla. Na třígólový rozdíl pak zvýšil opět Hübl, jenž ve 31. minutě předvedl skvělou střelu do horního rohu. Hradec vypadal, že je na kolenou, jenže hned za čtrnáct vteřin přišla velká chvíle zvučné hradecké posily, kanonýra Bednáře. Veterán projel mezi třemi a dal první gól v novém dresu.

Domácí vzepjetí pokračovalo i dál, Kanaďan v hradeckých službách Courchaine snížil na 3:4 ranou z mezikruží. V poslední minutě druhé část dostal Mountfield příležitost přesilovky pět na tři. Využil ji bleskově, už za devatenáct vteřin, když od modré čáry propálil gólmana Januse obránce Pilař.

Třetí třetina přinesla další hradecký nápor, mistr byl v defenzivě. Domácí nezastavil ani vyšší trest pro Bednáře. Útočník dostal dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku. Přesto šli Východočeši do vedení a znovu jim pomohla přesilovka. Centr prvního útoku Knotek překonal Januse po šikovném stáhnutí puku.

Byla to pátá trefa v přesilových hrách a také šestý domácí gól přišel v neklasickém počtu hráčů. Při hře čtyři na čtyři sebral hostům puk Dej, ujel po pravé straně a po jeho přihrávce zvýšil Červený střelou mezi Janusovy nohy. Mistr v závěru tlačil, ale domácí obrana s výborným Kacetlem v zádech odolala.

3. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 6:4 (0:2, 4:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. T. Knotek, 31. Bednář (Ihnačák, Pilař), 38. Courchaine (Ihnačák), 40. Pilař (Frühauf, Bednář), 45. T. Knotek, 51. Červený (Dej) - 6. Hübl (F. Pavlík), 17. Lukeš (Hübl), 30. Hanzl (Pavelka), 31. Hübl (Lukeš). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Tošenovjan, Polonyi. Vyloučení: 9:8, navíc Bednář (Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 5151.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Pilař, Čáp, Frühauf, Dietz, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Ihnačák, Courchaine - Köhler, Kukumberg, Dej - R. Pavlík, Troliga, Červený. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Litvínov: Janus - Kubát, Z. Sklenička, Chaloupka, Pavelka, F. Pavlík, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, M. Hořava - Piroš, Šrámek, Písařík. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Reklama

Související témata: