Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 0:1Krejčího kouzlo funguje dál! Výhru mistra v Ďolíčku trefil Ďuriš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Ďuriš 0 : 1
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Kouzlo trenéra Karla Krejčího funguje dál: fotbalisté Plzně zvítězili od jeho příchodu i pošesté, aniž by inkasovali! V nedělním duelu Synot ligy na půdě Bohemians 1905 jim ke třem bodům stačila trefa útočníka Michala Ďuriše z druhého poločasu. Klokani jsou s Ostravou nadále jedinými týmy, které v letošním ročníku nevyhrály.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Milan Petržela z Plzně a Milan Havel z Bohemians v utkání 7. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Plzeňský kouč Krejčí udělal oproti čtvrtečnímu duelu Evropské ligy s Minskem (výhra 2:0) jednu změnu v základní sestavě. Namísto Jana Kopice postavil Milana Petrželu, který se proti Bělorusům blýskl nádherným sólem, zakončeným gólem.

Právě Petržela se postaral o první pozdvižení, když v 7. minutě jeho tvrdou ránu z osmi metrů srazil nad branku jeden z domácích obránců. Poté se při dlouhém pasu za obranu málem srazili stoper Aleš Škerle s vybíhajícím gólmanem Zdeňkem Zlámalem, naštěstí pro Klokany ale Škerle míč mířící do opuštěné branky odkopnout.

V 17. minutě si sběhl za obranu plzeňský útočník Michal Ďuriš, nestihl však přesně zakončit, do střely mu vložil nohu Škerle. Ve 23. minutě se po úniku Petržely a následném centru na zadní tyči natahoval po míči ve skluzu Patrik Hrošovský, do branky ho však uklidit nedokázal.

Hrálo se prakticky výhradně na domácí branku, ve 27. minutě se do odraženého míče po rohovém kopu opřel David Limberský, jeho pokud proletěl těsně nad břevnem. Ten samý hráč se po chvíli prodral až před Zlámala, ovšem brankář Klokanů vytáhl výtečný zákrok. Gólem hostů neskončil ani závar krátce poté. Za okamžik se hnal na Zlámala Petržela, ovšem než zkrotil skákající míč, odzbrojil jej Michal Šmíd.

Ďuriš: pátá trefa v pátém utkání

Nakonec ale mohlo udeřit zničehonic na opačné straně, dorážka Patrika Schicka z úhlu okopírovala brankovou čáru a skončila v autu. Dvě minuty před pauzou napřáhl z 18 metrů hbitý Acosta, Matúš Kozáčik se ale překvapit nenechal.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil - viktoriáni kombinovali, Klokani bránili, občas vyrazili do brejku. V 55. minutě zkusil volej plzeňský záložník Ondřej Vaněk, nechybělo příliš, aby míč skončil v síti. Už tak silný tlak hostů narůstal, v 63. minutě z něj poprvé dokázali profitovat. Po hezké akci Limberského na levé straně se z malého vápna s přehledem trefil Ďuriš. Slovenský reprezentant skóroval popáté v posledních 5 soutěžních utkáních.

Za dvě minuty mohlo být pro Plzeň ještě veseleji, báječný volej kapitána Václava Procházky však skončil na tyči.

V 72. minutě ale mohlo srovnáno, Acosta ale špičkou kopačky přeloboval nejen Kozáčika, nýbrž i branku. Pojistku no noze měl v 81. minutě Vaněk, ale z místa penalty pálil vedle. Nakonec ho to mrzet nemuselo, Západočeši si těsný náskok pohlídali, byť je Bohemians v závěrečné čtvrthodině zlobili.

7. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 63. Ďuriš. Rozhodčí: M. Paták - Mencl, Pelikán. ŽK: Akulinin - Kučera. Diváci: 5000 (vyprodáno).
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Havel - Jindřišek, Gajič (82. Čížek) - Kostka (72. Mosquera), Acosta - Mikuš (67. Akulinin), Schick. Trenér: Pivarník.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (69. Kopic), Hořava (56. Holenda), Kovařík - Ďuriš (85. Kučera). Trenér: K. Krejčí.

Reklama

Související témata: