Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 4:2Liberečtí hokejisté předvedli parádní obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pilař 0 : 1
18. Kukumberg 0 : 2
26. Ševc 1 : 2
36. Krenželok 2 : 2
37. Lakatoš 3 : 2
55. Vampola 4 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 4. kole hokejové extraligy Hradec Králové 4:2 a po úvodní porážce v Třinci si připsali třetí výhru za sebou. Naopak Mountfield padl po dvou vítězných zápasech. Hosté měli zápas dobře rozehraný a dostali se do dvougólového vedení, domácí ale zejména díky výborným přesilovkám dokázali vývoj utkání zvrátit na svou stranu. Vítěznou branku zaznamenal Dominik Lakatoš, pro něhož to byl první přesný zásah v extraligové kariéře.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Hosté začali aktivně a již v první minutě donutili liberecké hráče ke dvěma faulům. Hned v úvodu se jim tak naskytla dlouhá dvojnásobná početní výhoda, kterou dokázali přesnou střelou obránce Pilaře využít. Vyrovnání měl na hokejce Vampola, brankář Kacetl byl ale připraven. V další velké šanci byl liberecký Řepík, Kacetl byl opět přesný.

Také Severočeši si zahráli přesilovou hru, k vážnějšímu ohrožení hradecké branky se ale nedostali. Následně se krásnou individuální akcí blýsknul aktivní Řepík, jeho střela ale skončila pouze na tyči Kacetlovy branky. Tváří v tvář hostujícímu gólmanovi neuspěl ani Vampola. Udeřili tak znovu Hradečtí. Kukumberg ve vlastním oslabení vypíchnul kotouč chybujícímu Ševcovi a pěkným blafákem překonal domácího Lašáka.

Domácí dokázali odpovědět ve 26. minutě, kdy v přesilovce přesně střílel Ševc a snížil. Následně začalo přibývat tvrdých soubojů a vyloučení na obou stranách. Kýženého vyrovnání se tak Bílí Tygři dočkali opět v početní výhodě. Vampolovu krásnou přihrávku lehce usměrnil za Kacetlova záda Krenželok. V aréně ještě neutichla radost z vyrovnávací branky a Liberec se prosadil potřetí. Lakatoš dorážkou Jonákovy střely zaznamenal svůj první extraligový gól v kariéře a poslal domácí tým do vedení.

Třetí třetinu začal lépe Mountfield, který se tlačil za vyrovnáním. S nebezpečnými střelami Čápa a Knotka si ale poradil Lašák. Poté byl v úniku faulován hradecký Dej a následovalo trestné střílení. Hostující útočník ale nedokázal vůbec zakončit a stav utkání tak zůstal beze změn.

Na druhé straně měli velké šance Jelínek s Krenželokem, Kacetl ale udržel hosty ve hře. Radoval se tak až o chvíli později Vampola, který nenápadnou střelou dodal domácím potřebný klid. Tři minuty před koncem dostal Hradec Králové možnost přesilovky, kterou ještě znásobil odvoláním brankáře. Ani v šesti proti čtyřem se ale Východočeši nedokázali prosadit a duel zdramatizovat.

4. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Ševc (Řepík, Krenželok), 36. Krenželok (Vampola), 37. Lakatoš (Jonák, Výtisk), 55. Vampola (Birner) - 2. Pilař (Bednář, Frühauf), 18. Kukumberg (Dej). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Flegl, Frodl. Vyloučení: 7:10, navíc J. Kudrna a Pilař (oba Hradec Králové) oba 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4073.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek, Krenželok - Jonák, Lakatoš, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Pilař, Čáp, Frühauf, Dietz, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Courchaine - Bednář, Ihnacak, Červený - Köhler, Kukumberg, Dej - Troliga, Tvrdík, Pavlík. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec