Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 3:2Olomouc poprvé naplno bodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hossa 0 : 1
40. Kucharczyk 1 : 1
41. Laš 2 : 1
41. Sýkora 2 : 2
52. Mikúš 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 4. kole extraligy Plzeň 3:2 a poprvé v sezóně naplno bodovali. O výhře domácích rozhodl v 52. minutě slovenský útočník Tomáš Mikúš, jenž v pátek rozhodl o dvoubodovém zisku Hanáků na ledě Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z gólu

Článek

Trenéři domácích Venera s Tomajkem do zápasu poslali stejnou sestavu jako v předešlém úspěšném duelu, hosté postrádali olomouckého odchovance Kratěnu.

Oba týmy začaly hodně opatrně, první větší možnost se naskytla až v 7. minutě, kdy se protáhl kolem mantinelu Laš, ale tísněn Půlpánem neměl moc šancí překonat Machovského. O minutu později zkoušel překonat plzeňského brankáře Mikúš, ani on ale neuspěl. V dalším střídání testoval připravenost betonu Machovského Jergl. Kohouti si tlakem vynutili přesilovku, v ní však chyboval Valenta a Hossa dostal hosty do vedení.

Olomoučtí měli velkou šanci na srovnání při dalším vyloučení hostí, 35 sekund hráli dokonce v pěti proti třem. Plzeň se ubránila, ale brankář Machovský vědomě posunul branku a Kohouti dostali další více než minutovou možnost převahu dvou hráčů v poli. Ani tu však nevyužili.

Ve druhé části začali lépe Indiáni. Střelu Lva vyrážel Konrád ramenem a činit se musel při dorážce Johnsona. Domácí odpověděl pohotovou ranou Holce, který byl aktivní i po dalším vhazování. Jeho střelu Machovský vyrazil k Mikúšovi, jenž se k dorážce nedostal. Hra pak upadla do průměru, Hanáci marně dobývali obranu Plzně. Když už to vypadalo na bezgólovou třetinu, napřáhl pět sekund před odchodem do kabin Kucharczyk a prostřelil Machovského.

Stejně dobře, jako domácí třetinu skončili, ji i začali. Hned po třinácti sekundách přidal druhý gól Laš. Hned za 23 sekund však Ján Sýkora srovnal. Následovala přesilovka Plzně, ve které zachránil domácí při obrovské šanci Johnsona brankář Konrád. Ve 48. minutě mohl skóre na stranu Olomouce otočit její nejlepší forvard Knotek, střela však šla nad branku. V 52. minutě se však Olomouc dočkala. Po Mikúšově akci vedli 3:2. Pět minut před koncem mohl srovnat Sýkora, ale Konrád byl proti. Hosté si v závěru vzali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře. Vyrovnat se jim ale nepodařilo.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 40. Kucharczyk (Jergl), 41. Laš (J. Knotek, Kafka), 52. T. Mikúš (Řípa, Vyrůbalík) - 12. Hossa, 41. J. Sýkora (Hossa, Jeřábek). Rozhodčí: Souček, Šír - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 3683.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.
Plzeň: Machovský - D. Sklenička, Kadlec, Moravčík, Jeřábek, Pulpán, Kubka - Lev, Bližňák, Johnson - Hossa, Preisinger, J. Sýkora - Kubalík, Kracík, Indrák - Schleiss, Poletín, Hollweg. Trenéři: Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: