Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 4:1Pardubice porazily Třinec a slaví první výhru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Čáslava 1 : 0
29. P. Sýkora 2 : 0
33. Gregorc 3 : 0
35. Kreps 3 : 1
51. Havlík 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubice se ve 4. kole extraligy dočkali první extraligové výhry v sezóně. Na domácím ledě porazili Třinec 4:1, který po prohře se Zlínem ztratil druhé utkání v řadě. Pardubice se ujaly po polovině zápasu už tříbrankového vedení, které dokázali Oceláři jen snížit. Pojistku přidal ve třetí třetině svou první brankou v extralize Adam Havlík.

Článek

Před začátkem utkání byl oceněn pardubický útočník Petr Sýkora, který proti Třinci odehrál 700. zápas v extralize. Dlouho poklidný průběh změnila až přesilovka Dynama, při které se domácí sice neprosadili, ale zůstali v náporu a z mezikruží pálil těsně nad Adam Havlík. Po šanci Hrni pak šly Pardubice do vedení, když Hrubcovi propadlo lehké nahození Čáslavy.

Třinec po inkasované brance zabral, ale ke změně skóre mu nepomohla ani přesilová hra. Na začátku druhé části si Oceláři vynutili soustavný tlak, během kterého musel Kristan zlikvidovat šanci Adámka i sérii dorážek Hrni s Krepsem. Pardubice byly naopak oproti minulým duelům velmi efektivní, což ve 29. minutě dokumentoval při ojedinělé šanci Sýkora, který proměnil samostatný únik.

Při následné přesilovce se Oceláři už radovali z vyrovnání, ale po konzultaci s videorozhodčím nebyl gól kvůli zásahu vysokou holí uznán. A jen co se Pardubice vymanily z oslabení, navýšily po Gregorcově ráně od modré čáry svůj náskok na třígólový. Uběhly však pouhé dvě minuty a po krásném sólu snížil chytrou přízemní střelou Kreps.

Blízko k dalšímu snížení byl v přesilové hře Milan Doudera, který si najel mezi kruhy, ale trefil jen Kristana. Pardubice pak při hře čtyři na čtyři udeřily počtvrté. Adam Havlík ujel obráncům a pěknou střelou pod horní tyč vsítil svůj první extraligový gól. Poslední možnost na dramatizaci závěru promarnil dvě a půl minuty před koncem Jašek. Dynamo vedení udrželo a poprvé v sezóně slaví bodový zisk.

Pardubice - 4. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Čáslava, 29. P. Sýkora (Rolinek, Tomášek), 33. Gregorc (Čáslava, Marcinko), 51. A. Havlík - 35. Kreps. Rozhodčí: Lacina, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:6, navíc Hrňa (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 7115.
Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Ščotka, Šeda, Roupec, Bokroš - P. Sýkora, Tomášek, Rolinek - J. Svoboda, Divíšek, Starý - A. Havlík, Marcinko, Tybor - Moučka, Nahodil, Poulíček. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Hrabal, Linhart, Adámek, L. Doudera, Klesla, Roman, Foltýn - Hrňa, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Jašek - Irgl, Matuš, Rákos - Chmielewski, Plíhal, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: