Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 4:3 PPPlzeň přes tříbrankové manko udolala v prodloužení Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Hübl 0 : 1
38. Hübl 0 : 2
40. Martynek 0 : 3
44. Moravčík 1 : 3
46. Kubalík 2 : 3
56. Pulpán 3 : 3
62. Hossa 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 5. kole Tipsport extraligy Litvínov 4:3 po prodloužení a po dvou porážkách se opět radovali z výhry. Obhájce titulu naproti tomu počtvrté v řadě prohrál. Po bezgólové první třetině si hosté v prostřední části vypracovali tříbrankový náskok, domácí však ve třetí dvacetiminutovce dokázali srovnat a v prodloužení jim druhý bod svou pátou trefou v pátém utkání v dresu Škody zajistil Marcel Hossa.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Tomáš Pavelka (vpravo) z Litvínova se snaží vypíchnout puk plzeňskému útočníkovi Miroslavu Indrákovi v zápase 5. kola Tipsport extraligy.

Článek

Utkání začalo ve velkém tempu. Hosté záhy nezužitkovali přesilovou hru, přesto si po jejím skončení vypracovali velkou příležitost. Martynek ovšem zblízka neprotlačil puk do sítě přes ležícího Machovského a za chvíli po dalším závaru kolem plzeňského brankoviště neuspěl dorážející Hanzl. V 10. minutě se směrem dopředu připomněli i domácí; Hollwegova střela z mezikruží však mířila nad a vzápětí z těžkého úhlu vypálil mimo také Lev.

Radost Indiánům nepřinesla ani početní výhoda a naopak krátce po zahájení prostřední části přečkali Lukešův nepřesně zakončený únik. Ve 24. minutě se zaskvěl litvínovský gólman Janus, který nejprve zastavil Kratěnův přesilovkový pokus a za chvíli i důrazný průnik Johnsona z levé strany. Před polovinou utkání udeřilo na druhé straně, když Hüblovu vyraženou střelu nešťastně srazil za záda bezmocného Machovského jeho spoluhráč Moravčík.

Po dvou třetinách vedl Litvínov o tři góly

Domácí zareagovali náporem, stihli ovšem promarnit dvě přesilovky. Kracíkovu chytrou přihrávku ve 35. minutě nedokázal usměrnit za Januse Kubalík a Plzeň poté až příliš otevřela hru. Toho využili hosté ve 38. minutě k přečíslení čtyři na jednoho, jež po Trávníčkově přihrávce proměnil ve druhý gól znovu Hübl. Pět vteřin před druhou sirénou navíc Hanzl z pravého rohu uvolnil mezi kruhy nekrytého Martynka, který bekhendem zvýšil na 0:3.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili Indiáni s cílem rychle snížit. Střelu Bližňáka ještě Janus chytil, nahození Moravčíka od modré čáry už ale ve 44. minutě prošlo do sítě. Poté nového muže v plzeňské brance Polívku přivítal bekhendovým pokusem Hübl. O dvě minuty později už Kubalík akrobatickou tečí vysokého nahození Davida Skleničky snížil na 2:3 a trenéři Litvínova si vzali oddechový čas. Tlak probuzených domácích pokračoval, ale Verva odolávala. V 54. minutě se zblízka neprosadil Hossa, vzápětí už během přesilové hry vyrovnal po ideální přihrávce Jeřábka do prázdné branky na 3:3 Pulpán.

Litvínovští po ztrátě tříbrankového vedení viditelně znervózněli a při vyloučení Hanzla v 58. minutě se štěstím přečkali šanci Hossy. V následném prodloužení pálil rozjetý Trávníček zleva těsně vedle a z brejku zajistil po spolupráci se Lvem bonusový bod Plzni kanonýr Hossa.

5. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:3 v prodl. (0:0, 0:3, 3:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 44. Moravčík (J. Jeřábek), 46. Kubalík (D. Sklenička), 56. Pulpán (J. Jeřábek), 62. Hossa (Lev) - 28. Hübl, 38. Hübl (Trávníček, Pavelka), 40. Martynek (Hanzl). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4646.
Plzeň: Machovský (41. Polívka) - J. Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hollweg, Lev, Schleiss - Indrák, Kracík, Kubalík. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Litvínov: Janus - Frolo, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Chaloupka, Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Šrámek, Gerhát, M. Hořava - Písařík, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Reklama

Související témata: