Hlavní obsah

Chomutov - Zlín 2:1 SNChomutov porazil díky Vondrkovi Zlín v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Červenka 1 : 0
43. Kubiš 1 : 1
65. Vondrka (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili v 5. kole Tipsport extraligy Zlín 2:1 po samostatných nájezdech. Za Piráty poprvé skórovala hvězdná posila Roman Červenka, hosté sice zkraje třetí části vyrovnali Pavlem Kubišem, ale Severočechům zajistil v nájezdech jejich čtvrtou výhru za sebou útočník Michal Vondrka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chomutovský útočník Roman Červenka (vpravo) slaví se spoluhráči Martinem Rýglem (uprostřed) a Ondřejem Dlapou gól proti Zlínu.

Článek

V první třetině slavila úspěch obranná hra zlínských hokejistů, kteří do výraznější příležitosti domácí nepustili. Paradoxně největší příležitost v úvodní části hry měl zlínský Šťastný, který první střelou hostí na branku trefil bekhendem ve 12. minutě tyč. I když Chomutovští byli aktivnější, výraznou příležitost si nevypracovali. Tu největší měl po přihrávce Červenky Vladimír Růžička, ale Kašík si dobře pokryl prostor u své levé tyče.

Ve druhé části hry Piráti zvýšili důraz a ve 26. minutě roztočili kolotoč před brankou Kašíka. Vše začalo přečíslením Sklenáře s Pospíšilem na jednoho zlínského obránce, ale Pospíšil trefil ve výhodné pozici jen hostujícího brankáře. Následně se neujala ani střela Kranjce od modré a Červenka trefil Kašíkovo rameno.

Na začátku 29. minuty však Červenka dostal od Růžičky přihrávku do jízdy, před Kašíkem si kotouč potáhl na pravou stranu a bekhendem otevřel skóre. Zlínští pak při vyloučení Martina Rýgla zle zatápěli Kopřivovi v domácí brance, ale v největší příležitosti volil Okál místo střely přihrávku. Osmnáct sekund před koncem prostřední části hry mohl zvýšit Květoň, před poloprázdnou brankou hostů byl však zahákován.

Vondrka rozhodl v nájezdech

V následné přesilovce Kašík Červenkovu střelu z bezprostřední příležitosti vyrazil a několik okamžiků po skončení početní výhody se prosadili Zlínští. Rýgl ztratil za vlastní brankou puk, Kubiš vyjel zpoza branky a poslal kotouč za Kopřivova záda. Po vyrovnávacím gólu dostala hra větší spád, do šance se dostal střelec první branky Červenka, ale ani z dorážky nepřekonal Kašíka.

Další příležitost dostali domácí při vyloučení Holíka, který zahákoval Hřebejka v samostatném úniku. Příležitosti Vondrky ani Červenky v početní výhodě ale ke gólu nevedly, Hřebejk osamocen před brankou kotouč netrefil. Když pak výtečně chytající Kopřiva vychytal Okála a nerozhodl ani závěrečný tlak domácích, šlo se do prodloužení.

V něm měl posledních 102 sekund výhodu přesilové hry Zlín za přestupek Redlihse, ale Kopřivu hosté téměř neohrozili. Nájezdy pak rozhodl jediný úspěšný exekutor Vondrka.

5. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - PSG Zlín 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Červenka (V. Růžička ml., Rýgl), rozhodující sam. nájezd Vondrka - 43. Kubiš (Roman Vlach). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5044.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Redlihs, Rýgl, Dlapa, Kranjc, Drtina, Šidlík, Blaha - Hovorka, D. Květoň, Hřebejk - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - Pospíšil, Kämpf, Sklenář - L. Květoň, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Zlín: Kašík - A. Holík, Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček - T. Sýkora, Cibák, Kubiš - Ondráček, P. Holík, Veselý - Okál, Roman Vlach, Říčka - D. Šťastný, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: